شنبه8 ارديبهشت 1403     Saturday, April 27, 2024
1401/08/04
کدخبر :72910
102
چاپ :

دلایل شیوع آنفلوآنزا

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: «نمونه‌گیری‌ها نشان می‌دهد که بالای ۵۰ درصد از این افراد به آنفلوآنزا مبتلا هستند».

به گزارش دل عالم به نقل از فردای کرمان، سعید کریمی افزود: «همچنین روزانه حدود ۱۲۰۰ نفر بستری بیماران تنفسی را داریم که در بستری‌ها هم بالای ۵۰ درصدشان به آنفلوآنزا و کمتر از ۱۰ درصدشان به کرونا مبتلا هستند و

بقیه هم به سایر بیماری‌های تنفسی مبتلا هستند».
وی دربارۀ نحوۀ افتراق کرونا از آنفلوآنزا توضیح داد: «علایم آنفلوآنزا به صورت انفجاری و ناگهانی آغاز می‌شود و ناگهانی تب بالا، لرز و ... در بیمار ایجاد می‌شود. البته تشخیص قطعی
با تست PCR انجام می‌شود».

کریمی افزود: «علت اینکه امسال آنفلوآنزا ناگهانی همه‌گیرشد، به این بازمی‌گردد که دو تا سه سال است که به دلیل استفاده از ماسک در همه‌گیری کرونا، خوشبختانه آنفلوآنزا نداشتیم و در نتیجه سیستم ایمنی ما به تدریج در برابر این ویروس‌ها ضعیف شده و اکنون که دوباره بروز پیدا کرد و ماسک‌ها هم برداشته شد، یک همه‌گیری را ایجاد کرد».

سوش‌های آنفلوآنزا قدیمی است

وی دربارۀ ویژگی‌های پیک فعلی آنفلوآنزا که در کشور اوج گرفته است، توضیح داد: «در پیک فعلی آنفلوآنزا با آنفلوآنزای تیپ  A، H1N1 و H۳N۲ مواجهیم که البته یک سوش قدیمی است و جهش جدیدی کشف نکردیم و همان سوش‌های قدیمی است».

کریمی با بیان اینکه آنفلوآنزا معمولا در افراد عادی مشکلی ایجاد نمی‌کند، یادآور شد: «آنفلوآنزا در سنین بالا، زنان باردار، بیماران قلبی، تنفسی، دیابت‌های کنترل نشده و در یکسری از کودکان می‌تواند عوارض جدی ایجاد کند».

وی ادامه داد: «مهم‌ترین علائم آنفلوآنزای فعلی، تب، لرز، سرفه، تنگی نفس، بی‌حالی شدید، بدن‌درد و در برخی افراد علائم گوارشی مانند تهوع و استفراغ است و نحوۀ کنترل آن، کنترل تب، مصرف مایعات و استراحت است».

دستورالعمل‌ تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: «اولا کسانی که در معرض خطر هستند واکسن آنفلوآنزا و دوز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند. دوما کسانی که علامت‌دار بوده و بیمار هستند، از حضور در مدرسه، محل کار، اجتماعات، مترو و...‌ پرهیز کنند. همچنین مردم خودسرانه آنتی‌بیوتیک مصرف نکنند. زیرا آنتی‌بیوتیک تاثیری در بیماری ویروسی ندارد».

کریمی دربارۀ دستورالعمل‌های تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها نیز گفت: «روز پنج‌شنبه دستورالعملی را به کل کشور ارائه کردیم که پزشکان مدنظر داشته باشند و برای بیماری آنفلوآنزای اولیه اصلا آنتی‌بیوتیک ننویسند. همچنین گروهی را در معاونت درمان تعیین کردیم تا دستورالعمل‌ها را تدوین کنند و بعد در نسخۀ الکترونیک اعمال کنند. به این معنا که اگر پزشکی خواست خارج از این دستورالعمل‌ها دارویی تجویز کند، نتواند آن را در داخل نسخه‌نویسی الکترونیک ثبت کند. این باعث می‌شود نظم ایجاد شود و برای یک بیماری با تشخیص خاص، درمان‌های قابل قبول و موثر انجام شود».

وی دربارۀ وضعیت کرونا در کشور و چرایی قرمز شدن چهار شهر نیز بیان کرد: «رنگ‌بندی کرونایی شهرها بر حسب میزان بستری است. وقتی بستری افزایش یابد، شهر قرمز می‌شود.
برخی از شهرها از آنجایی که جمعیت‌شان کم است، با کوچک‌ترین افزایش بستری، قرمز می‌شوند. در حال حاضر پیک کرونا نداریم و پیک آنفلوآنزا داریم و به تبع آن بیماری‌های تنفسی در
حال افزایش است».
 

برچسب ها :

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.