دوشنبه10 ارديبهشت 1403     Monday, April 29, 2024
1400/08/05
کدخبر :58335
26
چاپ :

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس سیاست حمایتی برای صنعت زغال‌سنگ تعریف شود

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر چالش‌های زیاد معادن زغال‌سنگ در استان کرمان گفت: اگر می خواهیم فضای صنعت زغال‌سنگ را تقویت کنیم باید سیاست حمایتی برای آن تعریف کنیم.

محمدرضا پورابراهیمی  در نشست شورای معادن استان کرمان افزود: معافیت حقوق دولتی معادن زغال سنگ را برای سه سال تصویب کنیم و در این خصوص مسائل از وزارت صمت و شورای معادن استان پیگیری می شود.

به گزارش دل عالم به نقل از ایرنا،  بایستی کمک جزئی به معادن زغال سنگ کرمان شود و این معادن می‌توانند با معافیت مالیاتی به مدت سه سال جانی بگیرند؛ عدد معافیت حقوق دولتی معادن در مقایسه با درآمدهای استان رقمی نمی‌شود.

نماینده مردم کرمان و راور در خانه‌ ملت گفت: استان کرمان میزان هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی معادن را طی ۶ ماه ابتدایی امسال وصول و به خزانه واریز کرده و افزایش آن نیازمند سیاست حمایتی دولت به معادن ضعیف است.

وی با بیان اینکه زغال سنگ در تمام دنیا به جز ایران سیاست حمایتی دارد تصریح کرد: استان کرمان یکی از مراکز مهم تولید زغال سنگ است و ۵۰ درصد وقت نمایندگان در این حوزه صرف می شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: با چالش جدی در معادن زغال سنگ استان کرمان روبه رو هستیم، کارگران این شرکت‌ها سخت‌ترین و طاقت فرساترین کار را در استان انجام می‌دهند، در حالی که کمترین درآمدها را دارند.

وی یادآور شد: بخشی از این معادن استان در زرند، راور و کوهبنان است، مشکلات کارگری صنعت زغال کشور رها شده و هیچ میزی در وزارت صمت به آن حوزه اختصاص نیافته است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه مس و سنگ آهن از معادن پردرآمد کشور هستند لذا همه دور آنها هستند گفت: در شورای معادن مصوب می‌کنیم که دستگاه تخصصی متولی صنعت زغال در کشور راه اندازی شود.

پورابراهیمی افزود: حق بیمه کارگران زغال‌سنگ معادل کارکنان شرکت‌های مس و فولاد است اما کدام ‌کارگر آنها در ۳۰۰ متری زمین کار می‌کنند و ریه‌های خود را از دست می دهند؟

وی ادامه داد: موضوعات معادن زغال سنگ استان کرمان در دستور کار مقامات ملی قرار گیرد و رفع آن را از وزیر صنعت، معدن و تجارت مطالبه می‌کنیم.

واردات کک خیانت است

پورابراهیمی افزود: واردات کک در کشور داریم که با توجه به امکان تولید زغال سنگ داخلی، نوعی خیانت به کشور است.

وی اضافه کرد: زغال سنگ نیاز صنایع کوره بلند فولاد است و رفع مشکلات آن معادن باید با محوریت وزارت صمت باشد؛ از جمله این مشکلات در یارانه، نیروی انسانی، حقوق دولتی و تجهیزات بهره برداری مکانیزه است؛ همچنین این معادن حتی نیمه مکانیزه هم نیستند و بیشترین جان باخته را در معادن زغال سنگ دادیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: با تقویت معادن زغال سنگ می‌توانیم ظرف یک سال برای سه تا پنج هزار جوان اشتغالزایی کنیم، پهنه معدنی و نیازمندی وجود دارد اما این مشکلات مانع توسعه می شود و سیاست‌های حمایتی می تواند موجب احیای صنعت زغال کشور شود.

وی ادامه‌داد: فراکسیون نمایندگان تولیدکنندگان را در اقتصاد کشور راه اندازی کردیم اکنون نیازمند برنامه ریزی و احصای محورها هستیم و در برنامه هفتم توسعه می توانیم این صنعت را روی پای خود نگهداریم و نیاز کشور را رفع و اثرات آن را براقتصاد کشور ببینیم.

مشکلات کارگران زغال سنگ با فوریت رسیدگی شود

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان نیز گفت: شورای عالی معادن کشور با فوریت در کرمان تشکیل شود و در صورتی که امکان پذیر نیست استاندار کرمان به شورای ملی معادن فراخوانده شود.

شهباز حسن پور افزود: وضعیت به نحوی است که هر ساعت زودتر به پرونده کارگران زغال سنگ رسیدگی شود به نفع کشور و جلوگیری از واردات این محصول است.

وی خاطر نشان کرد: مشکل اصلی ما شرایط خرید ذوب آهن و فولاد مبارکه اصفهان است.

برچسب ها :

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.