سه شنبه25 ارديبهشت 1403     Tuesday, May 14, 2024
1401/08/29
کدخبر :75013
5
چاپ :

در همۀ استان‌ها آب شرب پایدار تامین می‌شود

سخنگوی صنعت آب گفت:«هیچ استانی وجودنداردکه درافق ۶ماه و یایک سال آتی مشکلی ازنظر تامین آب شرب داشته باشد لذاتمام برنامه‌هادیده شده وباطرح‌های اضطراری تقریبا محدودیت‌های تامین آب شرب برطرف شده است.



فیروز قاسم‌زاده افزود: «اکنون شرایط تامین آب کل کشور نرمال است».

به گزارش دل عالم به نقل از فردای کرمان، وی با اشاره به آخرین وضعیت منابع آبی کشور، اظهار کرد: «مخازن سدهای کشور اکنون ۳۶ درصد پر شدگی دارند، ۱۷.۸ میلیارد مترمکعب آب  در مخازن سدها موجود است که نسبت به سال گذشته یک درصد مثبت ارزیابی می‌شود».

قاسم‌زاده افزود: «از ابتدای سال آبی نزدیک دو میلیارد مترمکعب آب وارد مخازن سدهای کشور شده که نسبت به سال قبل چهار درصد مثبت بوده، با کنترلی که روی خروجی‌ها صورت گرفت، تاکنون میزان خروجی پنج درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است».

بارش‌ها می‌تواند بسیار کارگشا باشد

وی با بیان اینکه سدهای تهران در حال حاضر ۱۷ درصد پرشدگی دارند، که نسبت به سال قبل کاهش حجمی معادل ۲۰ درصد دارند، گفت: «طبق برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته با تمرکز روی تامین مطمئن آب شرب، با توجه به شروع بارش‌های پاییزه و تغذیۀ مجدد مخازن، با در دستور کار قرار دادن مدیریت مصرف، بدون تنش از شرایط موجود عبور می‌شود».

سخنگوی صنعت آب با تاکید بر اینکه این ۳۶ درصد پر شدگی نباید با ۱۰۰ درصد حجم مخزن مقایسه شود، توضیح داد: «اکنون در پاییز قرار داریم و طبیعتا بارش‌های پاییزه و در ادامۀ آن، بارش‌های زمستانه می‌تواند بسیار کارگشا باشد. معمولا ۴۵ درصد بارندگی کشور در زمستان اتفاق می‌افتد و مخازن از این طریق بیشتر تغذیه خواهند شد».

وی ادامه داد: «به طور متوسط در این مقطع زمانی مخازن سدها می‌بایست ۴۲ تا ۴۳ درصد پر بودند که اکنون اینگونه نیست و سدها ۳۶ درصد پر هستند».

قاسم‌زاده با بیان اینکه در استان اصفهان سد زاینده‌رود بارش‌هایی را دریافت کرد و روند کاهش حجم مخزن سد متوقف شده و در حال حاضر ۱۱ درصد پرشدگی را در این سد شاهد هستیم، اظهار کرد: «همچنین  بارش‌های اخیر وضعیت مناسبی را در سدهای استان خوزستان به وجود آورد. سد کرخه و سیمره ورودی داشتند و روند کاهش تعدیل شده و امیدواریم با بارش‌های پیش رو، در سد کرخه، باز هم شاهد افزایش ورودی باشیم».

وی در ادامه با بیان اینکه به بخش کشاورزی توصیه می‌شود که در تمام کشور به طور ویژه در استان‌هایی مانند خوزستان و اصفهان کشت پاییزه را وابسته به بارندگی‌ها کنند، گفت: «اگر کشت‌های پاییزه با اتکا به بارش ‌ای در حال وقوع باشند، باعث ذخیرۀ بیشتر آب در مخازن خواهد شد و در ادامه برای تامین آب مشکلی نخواهیم داشت».

قاسم‌زاده با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف در بخش‌های مختلف، گفت: «پایبندی به الگوی مصرف در بخش خانگی و الگوی کشت در بخش کشاورزی اهمیت ویژه‌ای دارد و خواهش ما از همۀ مشترکان در تمام بخش‌ها این است که به این مهم توجه داشته باشند».

برچسب ها :

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.