شنبه22 ارديبهشت 1403     Saturday, May 11, 2024
1400/08/22
کدخبر :58977
24
چاپ :

فیلمساز کرمانی و امید کسب جایزه اسکار

فیلمساز جوان رفسنجانی در استان کرمان مانند کودک قهرمان فیلمش رویایی در سر داشت که برای رسیدن به آن تلاش کرد و حال فیلم کوتاه داستانی کپسول نماینده ایران در بخش فیلم کوتاه جایزه معتبر اسکار شده است.

امیر پذیرفته کارگردان، بازیگر و فیلمساز متولد ۱۳۷۱ و اهل شهرستان رفسنجان صاحب افتخاری بزرگ شد و آن راهیابی فیلم کوتاه داستانی کپسول برای جایزه اسکار است؛ این اتفاق برای نخستین بار است که فیلم کوتاهی از ایران برای داوری جایزه اسکار انتخاب می شود.بخش هایی از فیلم کپسول در روستاهای داوران و دره جوز از توابع رفسنجان تصویربرداری شده است.

به گزارش دل عالم به نقل از ایرنا، کارگردان جوان رفسنجانی پیش از این نیز با ساخت مستند «دلندروا» با موضوع شرح زندگینامه مادر یکی از شهدای غدیر(شهادت شماری از نیروهای سپاه در سانحه هواپیما در سال ۱۳۸۱ در کرمان) ، منتخب شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، چهاردهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت و جشنواره منطقه‌ای انجمن سینمای جوانان (سروناز) شده بود.

پذیرفته فیلمساز رفسنجانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره کسب این موفقیت و رویای دریافت اسکار گفت؛ وی اظهار داشت: فیلمنامه فیلم کپسول را قبل از شیوع کرونا نوشتم، اما تولید فیلم به واسطه این بیماری به تاخیر افتاد تا اینکه سال گذشته کار را در روستاهای اطراف شهر رفسنجان شروع کردیم و فیلمبرداری هشت روز به طول انجامید.  

وی افزود: جرقه موضوع فیلم مشاهده اتفاقاتی است که در کودکی و گذشته رخ داده و کپسول یکی از همین اتفاقات را روایت می کند؛ داستان کودکی است که تلاش دارد به همراه بقیه دوستان خود فوتبال بازی کند، اما در این راه به موانعی بر می خورد.

پذیرفته با بیان اینکه تهیه کنندگی فیلم کپسول را خودم بر عهده داشتم اظهار داشت: فیلم با حمایت چند حامی مالی در رفسنجان تولید شده است.

وی تاکید کرد: انتظار راهیابی فیلم به رقابت جایزه اسکار را داشتم و به طور کلی هر کس در مسابقه ای شرکت می کند، برای اول شدن می رود و حتی برای بردن جایزه اسکار فیلم کوتاه هم امید زیادی دارم تا مردم شهر و کشورم را خوشحال کنم.

کارگردان فیلم کپسول علاقه مندی  خود را به دنیای هنر از زمان کودکی می داند و تاکید می کند: در دوران دبستان حضور فعالی در جشنواره های تئاتر داشتم که این علاقه تا دوران دبیرستان و دانشگاه همینطور ادامه پیدا کرد و تحصیلات دانشگاهی هم در زمینه بازیگری تئاتر و مقطع لیسانس است.

وی گفت: پس از ساخت فیلم کارگردانی و بازیگری تئاتر را انجام می دادم، بازیگری و کارگردانی خیلی به همدیگر نزدیک هستند و دوست دارم در هر ۲ بخش فعالیت کنم.

پذیرفته درباره مراحل راهیابی فیلم کوتاهش به جایزه اسکار نیز گفت: پس از اینکه فیلم در جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران نمایش داده شد که موفق شد جایزه بزرگ بخش مسابقه سینمای بین‌الملل را بگیرد و به اسکار ۲۰۲۳ معرفی شود.

وی افزود: پس از شنیدن خبر انتخاب فیلمم خوشحال شدم که زحمات یکساله تولید فیلم کپسول به بار نشست و افتخاری برای رفسنجان، استان کرمان و کشورم بود و در صورتی که مشکلی پیش نیاید و فیلمم در مرحله نهایی حضور پیدا کند، در مراسم اسکار حضور پیدا می کنم.  

کارگردان جوان رفسنجانی بیان کرد: فیلم کپسول علاوه بر موفق شدن در جشنواره فیلم بین المللی کوتاه تهران، از سوی چند جشنواره دیگر هم پذیرفته شده است که بزودی رسانه ای می شود و پخش بین‌المللی این فیلم کوتاه را میدیا کیاست برعهده دارد.

مهمترین مانع پیش روی فیلمسازان

وی تصریح کرد: استعدادهای زیادی در استان کرمان بویژه در شهرستان رفسنجان مشغول فعالیت در زمینه فیلمسازی هستند که موفقیت ها و جوایز زیادی هم در عرصه های داخلی و بین المللی پیدا کرده اند اما مهمترین مانع سر راه فعالیت این هنرمندان مشکلات مالی و نبود بودجه ای خاص برای فیلمسازی است.

پذیرفته ادامه داد: خود من هم در جریان ساخت فیلم کپسول اصلی ترین دغدغه ام مساله تهیه بودجه فیلم بود و شاید اگر حامی مالی نبود در اتمام فیلم با مشکل روبه رو می شدم؛ در یک کلام هنرمندان به سختی در حال کار هستند.

پذیرفته ادامه داد: دیگر چالش مهم بر سر راه فیلمسازی در استان کرمان نبود تجهیزات فنی مناسب و حرفه ای است و همین مساله کار را سخت می کند، خود من هم برای ساخت فیلم کپسول از گروه حرفه ای خارج از استان استفاده کردم تا به استاندارد های مورد نظرم برسم.

وی با بیان اینکه ساخت فیلم کوتاه مقدمه و پیش نیاز فیلم بلند و نیمه بلند است افزود: معمولا فیلم کوتاه برای مخاطبان کمتر شناخته شده، اما در سال های اخیر حرکت های خوبی برای نمایش و معرفی فیلم های کوتاه در کشور انجام شده است و شاهد اکران خصوصی فیلم های کوتاه هستیم.

کارگردان فیلم کوتاه کپسول تصریح کرد: اکران فیلم های کوتاه در گروه هنر و تجربه و نمایش در پلتفرم های فضای مجازی فرصت بسیار خوبی برای علاقه مندان و مردم با هدف آشنایی با فیلم کوتاه پدید آورده است تا این حوزه مهم از هنر هفتم بیش از پیش شناخته و رونق گیرد.

وی تاکید می کند: هر فیلمسازی چه کوتاه و چه بلند دوست دارد فیلمش بدرخشد و مورد توجه مخاطبان قرار گیرد و اینجا باید از تک تک عوامل سپاس و قدردانی خود را اعلام کنم که باعث موفقیت فیلم کپسول شدند.

پذیرفته درباره داستان فیلم و شکل گیری ایده مخالفت یک پدر با استعداد فرزندش در زمینه فوتبال گفت: این مشکلات در شهرستان ها وجود دارد و آنها را دیده ام؛ فیلمنامه های من براساس تجربه هایم بوده است که شخصا مشاهده کرده ام؛ من پدرانی را دیده ام که می گفتند چرا درس می خوانید، به سراغ مکانیکی و یادگرفتن کار بروید.

وی با بیان اینکه کپسول داستان زندگی شخصی خودش نیست افزود: آنچه در فیلم هایم ساخته ام از دل آدم هایی بیرون می آید که با آنان زندگی کرده ام.

بابک نوری، ندا حسینی، میلاد ترقی خواه، سید محمدرضا حسینی، عباس باقری، سعید جندقی، علی آخوندی و آسمان بابک خدادادی در فیلم کپسول ایفای نقش می‌کنند.

عوامل اصلی فیلم کوتاه کپسول عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: داود محمدی، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: علی غیاثی، دستیار کارگردان: مهیار صیفوری، منشی صحنه: سمانه اسکندری، تدوین: شیدا گرجی، مدیر صدابرداری: سلمان، طراحی و ترکیب صدا: حسین قورچیان، طراح صحنه و لباس: الهام خدابنده لو، اصلاح رنگ و نور: پویان آقابابایی، طراح گریم: هانی گلشاهی، موسیقی: حامد اشرفی، مدیر تولید: احمدرضا فداکار، جانشین تولید: سعید طباطبایی، عکاس: سیمین محیط، طراح پوستر: آیه فیلی، ساخت تیزر: امید میرزایی، مترجم: حسن شرف الدین، مدیر رسانه ای و روابط عمومی: بهناز شریفی.

نخستین مراسم اسکار در روز پنجشنبه، ۱۶ مه ۱۹۲۹ در هتل روزولت در هالیوود کالیفرنیا برگزار شد و مراسم اسکار ۲۰۲۲ قرار است در تاریخ ۲۷ مارس ۲۰۲۲ برابر با  هفت فروردین ۱۴۰۱ در سالن تئاتر دالبی شهر لس آنجلس برگزار شود.

 اصغر فرهادی کارگردان مشهور کشورمان ۲ بار با فیلم های جدایی نادر از سیمین و فروشنده جایزه اسکار را برای سینمای ایران به ارمغان آورده است.

برچسب ها :

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.