شنبه15 ارديبهشت 1403     Saturday, May 4, 2024
1402/10/24
کدخبر :100055
2
چاپ :

صدور ۸۱۹ رای جایگزین حبس در محاکم زرند طی سال جاری/ صدور احکام عام‌المنفعه

رئیس دادگستری شهرستان زرند گفت: در سال جاری با همت و تشخیص قضات دادگاه‌های کیفری شهرستان تعداد ۸۱۹ حکم جایگزین حبس برای مرتکبین جرائم سبک در نظر گرفته شده است.

ابوالفضل فرحبخش در نشست با قضات شهرستان زرند اظهار کرد: با غالب شدن رویکرد حبس زدایی در قوه قضاییه، همه دستگاه‌های دولتی و نهادهای مردمی و عامه مردم می‌توانند هم راستا با دستگاه قضایی زرند در اصلاح مجرمان نقش ایفا کنند.
وی افزود: رویکرد دادگستری در جهت حبس زدایی با استفاده از تعلیق، تعویق مراقبتی و صدور آراء جایگزین حبس، بستری مناسب برای اصلاح مجرمان سبک است.

به گزارش دل عالم به نقل از ایسنا، رئیس دادگستری زرند ادامه داد: رویکرد تعلیق و تعویق مراقبتی روشی است که در آن فرد مجرم به جای تحمل حبس در زندان به روش‌های جایگزین در مدت معینی به ارائه خدمت عام‌المنفعه در دستگاه‌های دولتی می‌پردازد.

وی افزود: هدف از رویکرد حبس زدایی، جلوگیری از آسیب‌های زندان برای افراد و جامعه است لکن این موضوع تنها به عنوان یک فرصت برای اصلاح فرد به او داده می‌شود و در صورت تکرار خطا، حکم جایگزین لغو و تکرار جرم در تشدید مجازات برای ایجاد بازدارندگی از سوی قضات عادل دستگاه قضایی مد نظر قرار خواهد گرفت.

این مقام قضایی گفت: در مجازات جایگزین حبس به جای محروم شدن فرد از زندگی عادی، جامعه از خدمات وی بهره‌مند می‌شود و از سوی دیگر از تحمیل هزینه به بیت‌المال جلوگیری و انجام خدمات به صورت رایگان از سوی مجرمان انجام خواهد شد و در این راستا دستگاه‌های دولتی می‌توانند به صورت مکتوب ظرفیت و توانمندی خود را اعلام کنند تا مطابق قانون و بنابر صلاحدید قاضی در صدور رأی به آنها نیز توجه شود.

وی با اشاره به سهم دیگر دستگاه‌ها در کاهش جرائم و اصلاح مجرمین گفت: قوه قضاییه در عمل آخرین مرحله از چرخه اصلاح مجرمان دارای نقش است و در این راستا با توجه به اینکه جرم در بستر اجتماع و به دلیل مشکلات مختلف در جامعه شکل می‌گیرد همه دستگاه‌های دولتی و خصوصی و نیز تمام اقشار جامعه باید نسبت به مسئله جرم حساس باشند و نسبت به اصلاح مجرم خود را مسئول بدانند.

فرحبخش با تاکید بر آنکه مجازات حبس باید برای برخی مجرمان خاص باشد که وجودشان مخل نظم جامعه است، تصریح کرد: در زندان زرند علاوه بر مجازات، برای اصلاح و تربیت مجرمان نیز برنامه‌های متعددی اجرا می‌شود که ضمن شکوفا سازی استعدادها، با فعالیت‌های فرهنگی اصلاح افکار و تقویت عقاید اسلامی و انسانی انجام گیرد تا پس از آزادی از ورود مجدد زندانیان به زندان جلوگیری شود.

برچسب ها :

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.