پنج شنبه13 ارديبهشت 1403     Thursday, May 2, 2024
1402/08/20
کدخبر :97007
23
چاپ :

اینجا هرمزآباد رفسنجان؛ سی و پنجمین یادواره شهدا با یاد مردم مظلوم غزه

باقدمت‌ترین یادواره شهدا در کشور سی‌وپنج ساله شد. یادواره‌ای که اهالی منطقه حداقل از یک‌ماه قبل از برگزاری، برای شکوه و وزانت آن تلاش و همت می‌کنند.

سی‌وپنجمین یادواره شهدای هرمزآباد رفسنجان امسال به مدت سه روز از ۱۶ تا ۱۸ آبان‌ماه در مسجد جامع این روستا برگزار شد. این یادواره از منحصر به‌ فردترین یادواره‌هایی است که در استان کرمان و کشور هر ساله با همت مردم روستا برگزار می‌شود.

به گزارش دل عالم به نقل از ایسنا، یادواره‌ای که از سال ۱۳۶۷ زمانی که هنوز جنگ تحمیلی تمام نشده بود، برپاست. یادواره‌ای که مردمان این روستا با جان و دل برای شهدای منطقه خود برگزار می‌کنند، اکنون به‌عنوان باقدمت‌ترین یادواره شهدا در کشور شناخته می‌شود.

دبیر ستاد یادواره شهدای هرمزآباد در این رابطه اظهارکرد: پایه‌گذار یادواره شهدای هرمزآباد مرحوم حجت‌الاسلام خردمند است که با وحدتی که ایجاد کرد یادواره‌ای تأثیرگذار برگزار می‌شود و خانواده‌های شهداء استقبال خوبی از آن دارند.

حسن پورکشاورزی افزود: برگزاری این یادواره‌ در این منطقه با ۱۵ شهید شروع شد که در حال حاضر تعداد شهدایش به ۲۵ نفر رسیده است.

وی عنوان کرد: حداقل روزانه ۱۰۰۰ نفر در این یادواره شرکت می‌کنند که علاوه بر اهالی منطقه از نقاط مختلف شهرستان رفسنجان هم حضور پیدا می‌کنند.

پورکشاورزی با اشاره به این‌که این یادواره با همکاری مردم و جوانان برگزار می‌شود، عنوان کرد: از همان روز اول برگزاری یادواره تصمیم گرفتیم بدون وابستگی به نهاد و ارگانی یادواره را برگزار و مشکلات را خودمان حل کنیم که این بهترین امتیاز است.

دبیر ستاد یادواره شهدای هرمزآباد از حضور مداحان معروف و سخنرانان کشوری در این مراسم یاد کرد و گفت: یادواره امسال به‌مدت سه روز از ۱۶ تا ۱۸ آبان برگزار شد و حجت‌الاسلام صابری‌اراکی سخنران امسال یادواره بود.

وی گفت: در حاشیه یادواره‌ها هر سال مسابقات فرهنگی وررشی اجرا می‌کنیم که امسال مسابقات ورزشی خواهران و برادران قبل از یادواره برگزار شده و هدایا در روز پایانی یادواره به برندگان اهداء شد. همچنین حین برگزاری مراسم مسابقات نقاشی و مقاله‌نویسی برای رده‌های سنی مختلف برگزار می‌شود.

پورکشاورزی با اشاره به این‌که شعار امسال این یادواره «غزه، صحنه مظلومیت، صبوری و اقتدار» بود، افزود: برپایی غرفه‌هایی مانند حجاب، رسانه، غزه با عنوان از مظلومیت تا مهدویت و فروشگاه فرهنگی از دیگر برنامه‌های جانبی این یادواره بود.

پورکشاورزی علاقه‌مندی جوانان این منطقه به شهدا و تأثیرگذاری این یادواره را در این سال‌ها یادآور شد و افزود: این یادواره مسیر را برای جوانانی که منحرف شده‌اند، همواره کرده و به سمت پاکی هدایت می‌شوند و در ایام برگزاری یادواره آسیب‌های اجتماعی کاهش پیدا می‌کند و بعضی از ناهنجاری‌ها و موارد خلاف انجام نمی‌گیرد.

کار فرهنگی بزرگ

فرماندار رفسنجان نیز با تقدیر از برگزارکنندگان سی‌وپنجمین یادواره شهدای هرمزآباد، آن‌را باشکوه و متنوع توصیف کرد و گفت: واقعاً برنامه‌های خوبی برای این یادواره هر ساله تدارک دیده می‌شود و کار فرهنگی بزرگی است که در منطقه صورت می‌گیرد و جای تقدیر و تشکر دارد.

حسین رضایی افزود: از همه کسانی که با همدلی چنین یادواره شهدای باشکوهی را برگزار می‌کنند تشکر می‌کنم.

فرزند شهیدی که بانی خیر شد

علی محمدصادقی فرزند سردار شهید صادقی معروف به دایی محمدعلی در حاشیه برگزاری یادواره شهدای هرمزآباد در گفت‌وگویی بیان کرد: پدرم در جزیره مجنون سال ۱۳۶۳ در عملیات بدر به شهادت رسید و بعد از ۳۳ سال در سال ۹۶ پیکر شهید به وطن برگشت و در هرمزآباد به خاک سپرده شد.

وی گفت: پدرم بسیار دوست داشت که جزء شهدای مفقودالاثر باشد، حتی در وصیت‌نامه‌اش هم قید کرده بود که جنازه‌ام بعد از شهادت برنمی‌گردد و یک صورت قبر برایم درست کنید تا خانواده‌ام بر سر قبرم فاتحه بخوانند اما مواقعی اتفاقاتی می‌افتد که جامعه نیاز به تلنگر دارد و باید شور و شوق عجیبی در شهر ایجاد شود. خانواده‌ام و خواهرانم بی‌تابی می‌کردند که جنازه پدر برگردد و زمانی که پدرم برگشت شهر متحول شد، تشییع جنازه باشکوهی انجام گرفت و اتفاقات خاصی افتاد و افرادی حاجت گرفتند.

فرزند سردار شهید محمدصادقی درباره خصوصیات اخلاقی‌ پدرش گفت: آدم بسیار مهربان، خوش‌قلب و خوش‌برخوردی بود و همه در روستا به پدرم می‌گفتند دایی محمدعلی. خیلی‌ها که کارشان گیر می‌کرد و به مشکلی برمی‌خوردند به خانواده‌هایشان نمی‌گفتند و گرفتاری‌شان را به پدرم می‌گفتند.

وی با اشاره به این‌که پدرش علاقه خاصی به حضرت معصومه (سلام الله علیها) داشت، گفت: در روز ولادت حضرت معصومه جنازه شهید پیدا می‌شود. پدر علاقه عجیبی به حضرت معصومه داشت و هر زمانی که از جبهه برمی‌گشت به زیارت حضرت معصومه می‌رفت. عموها و عمه‌ها در سفری ما را به قم می‌بردند و همان زمان که دو سال داشتم مریض می‌شوم و عمه به بابا زنگ می‌زند که علی حالش خیلی بد است، پدر می‌گوید اگر علی مُرد همانجا در کنار حضرت معصومه جسد را بگذارید اگر هم که اتفاقی برایش نیفتاد او را به خانه برگردانید. پدرم بعدها تعریف می‌کند که خواب دیده که حضرت معصومه شفایم می‌دهد.

محمدصادقی در خصوص کارهای خیرخواهانه‌ای که در روستا انجام می‌گیرد، بیان کرد: این‌که مسئول مرکز خیریه امام حسن مجتبی(علیه السلام) هرمزآباد هستم، توفیق الهی بود. خیران بزرگی در روستا هستند که همیشه کمک‌رسان محرومان و مستمندان بودند که این کارهای خیر زبانزد خاص و عام است و تصمیم گرفته شد که کارهای خیر متمرکز شود و اولین جلسه خیریه مصادف با ولادت امام حسن بود که خیریه بنام امام حسن مجتبی تأسیس شد. ۱۱ روستا را تحت پوشش داریم و با مراکز خیریه رفسنجان، کمیته امداد و دفتر مقام معظم رهبری ارتباط داریم. در زمینه‌های بهداشت، عمران، معیشت و …‌ فعالیت می‌کنیم که ۱۵۰ خانواده را به صورت مداوم تحت پوشش داریم و ۱۵۰ خانواده هم موردی کمک می‌شوند.

برچسب ها :

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.