يكشنبه16 ارديبهشت 1403     Sunday, May 5, 2024
1400/02/08
کدخبر :46380
21
چاپ :

افزایش بستری بیماران روانی در دوران کرونا

ضرورت پوشش بیمه‌‌ای خدمات مشاوره‌ای و حمایت از قشر نیازمند

به گزارش دل عالم به نقل از ایسنا،مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تأثیرات روانی و اجتماعی پاندمی کرونا بر جامعه گفت: «بررسی‌های سامانه‌ی خودارزیابی روانشناختی نشان می‌دهد که در طول شش ماه اول شیوع کرونا ۹ تا ۱۱ درصد استرس، اضطراب و افسردگی شدید و متوسط گزارش شده است و اکنون این رقم به ۱۶ درصد افزایش یافته است».

وی همچنین از افزایش تعداد بیماران روانی بستری در کشور خبر داد و گفت که این مسئله مختص کشور ما نیست و همه‌‌گیری کرونا شاخص‌های مربوط به سلامت روانی اجتماعی بسیاری از کشورها را تغییر داده، اما به تناسب برنامه‌های مداخلاتی و حمایت روانی و اجتماعی هر کشور، میزان تنشی که مردم تجربه می‌کنند، متفاوت است.

به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، بهزاد وحیدنیا با اشاره به تاثیرات کرونا بر روی مسائل روانی و اجتماعی بیان کرد:  «فشارهای روانی به ویژه سوگ‌ گسترده‌ی ناشی از بحران کرونا و پیامدهای آن از یک سو و تغییرات اقتصادی و اجتماعی و افزایش گرانی و بیکاری از سوی دیگر، بستر تغییر و تعمیق الگوی آسیب‌های اجتماعی را فراهم کرده است. این عوامل کارکرد افراد و احساس امنیت، کفایت و رضایت آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده و موجب افزایش اختلالات روانی به ویژه اختلالات اضطرابی به عنوان زیربنای طیف وسیعی از سایر اختلالات شده است».

وی به افزایش تعداد بیماران روانی بستری در کشور اشاره کرد و افزود: «این مسئله مختص کشور ما نیست و همه‌‌گیری کرونا شاخص‌های مربوط به سلامت روانی اجتماعی بسیاری از کشورها را تغییر داده است، اما به تناسب ظرفیت‌ها، برنامه‌های مداخلاتی و حمایت روانی و اجتماعی هر کشور، میزان تنشی که مردم تجربه می‌کنند، متفاوت است».

‌مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: «در این دوران تنها ۱۷ درصد از ۱۱۶ کشور جهان، بودجه‌های مربوط به خدمات سلامت روان خود را افزایش داده‌‌اند که حداکثر میزان آن نیز حدود دو درصد از بودجه‌های بهداشتی آن کشورها بوده است»..

وی گفت: این شرایط برخی از گروه‌ها را بیشتر در معرض آسیب قرار داده است. افراد دچار بیماری‌های روانی مزمن غیربستری و خانواده‌‌های آن‌ها نمونه‌ای از این گروه‌ها هستند که مشکلات و نیاز آن‌ها به دریافت خدمات بیشتر شده است. همچنین گزارشات جهانی بیانگر تشدید مشکلات گروه‌های در حال تحصیل و دانش‌آموزان و افزایش پنج برابری نیاز آن‌ها به دریافت خدمات روانی و اجتماعی‌ است. لذا باید به زیرساخت‌های لازم و تامین دسترسی‌ها بیشتر توجه شود».

 

افزایش ۲ برابری تقاضای مشاورۀ‌ تلفنی

وحیدنیا با بیان تأثیر دسترسی به انواع سرویس‌های پیشگیرانه و درمانی بر سلامت روان مردم، یادآور شد: «پیش‌بینی افراد از امکان واکسینه شدن و اطمینان از وجود خدمات درمانی کافی در صورت ابتلای به بیماری، اثر تعیین‌‌کننده‌ای بر میزان استرس و اضطراب آن‌ها دارد».

‌وی افزود: «سازمان بهزیستی کشور در ایام کرونا و محدودیت‌های دسترسی ناشی از آن، تلاش کرده است خدمات مشاوره‌ی خود را به‌صورت حضوری، تلفنی، مداخلات روانی اجتماعی مبتنی بر محلات و پویش مردمی ارائه دهد. در بحث مشاوره‌ی تلفنی دو میلیون و ۲۰۰ هزار مورد خدمت را فراهم کرده که در مقاطعی نیز با همکاری بیشتر رسانه‌ها در معرفی این خدمات، میزان تقاضای مشاوره‌ی تلفنی هشت تا ۱۰ برابر افزایش یافته و در مجموع نسبت به سال‌های پیش از شیوع کرونا، حدود دو برابر شده است».

وحیدنیا در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا سازمان بهزیستی باتوجه به قرمزشدن وضعیت کشور برنامه‌های جدیدتری برای کاهش بار روانی ناشی از کرونا در نظر دارد؟ گفت: «در حال حاضر توسعه‌ی سرویس‌های خدمات اجتماعی یکی از الزامات و ضرورت‌ها است و تاکنون نهایت توان خود را برای تغییر الگوهای تامین خدمات و تقویت آن‌ها به‌کار گرفته‌ایم؛ لیکن یکی از بسترهای اصلی برای تامین خدمات تخصصی روانشناختی منسجم و پاسخگو، توسعه‌ی بیمه‌های خدمات مشاوره و روانشناختی است که حمایت‌ منابع اجتماعی، قانونی و دولتی لازمه‌ی تامین آن و تسهیل دسترسی مردم به این خدمات است. بنابراین دولت و مجلس باید بر توسعه‌ی پوشش بیمه‌‌ای خدمات مشاوره‌ای جهت تقویت بهره‌گیری مردم از این خدمات و به ویژه گروه‌های اجتماعی کم‌برخوردار، توجه و تامل بیشتری کنند».

وی با تاکید بر ضرورت افزایش منابع در حوزه‌ی سلامت روان گفت: «هر چند که در سازمان بهزیستی متخصصین این حوزه را بسیج کرده و از تمام ظرفیت‌های این حوزه استفاده کرده‌ایم اما برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای این حجم از تقاضا نیاز است و لازم است از سوی دولت و با حمایت مجلس منابع کافی برای پشتیبانی از خدمات اجتماعی مردم در نظر گرفته شود».

مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، تقویت خدمات بهداشتی کشور و افزایش اطمینان از دسترسی به این خدمات، حمایت‌های اقتصادی از حرفه‌ها و مشاغل آسیب‌دیده، توجه ویژه به تامین‌کنندگان خدمات، تقویت مراکز روانشناختی و حمایت از آن‌ها، مهارت‌افزایی عمومی و آموزش رسانه‌ای را از جمله راهکارهای کنترل و کاهش میزان اختلالات روانی در جامعه دانست.


مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.