يكشنبه22 تير 1404     Sunday, July 13, 2025
1404/04/22
کدخبر :141431
3
چاپ :

برخورد قاطع با متخلفان در دستور کار دستگاه قضائی

سقط جنین غیرقانونی، مصداق قتل عمد است

رئیس‌کل دادگستری استان کرمان گفت: سقط جنین به‌جز در موارد استثنایی، از نظر شرع و قانون مصداق قتل عمد است و دستگاه قضائی با سودجویان این حوزه، از جمله معدود افراد متخلف، قاطعانه برخورد می‌کند.
به گزارش دل عالم به نقل ازروابط عمومی دادگستری استان، نشست تخصصی مقابله با سقط جنین غیرقانونی با حضور رئیس‌کل دادگستری استان کرمان، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و نمایندگان دستگاه‌های مرتبط در دادگستری کرمان برگزار شد، در این نشست، مسئولان حاضر بر ضرورت فرهنگ‌سازی، هماهنگی نهادها و برخورد قاطع با متخلفان تأکید کردند.
حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی در این نشست با بیان اینکه سقط جنین پدیده‌ای شوم است که در حال گسترش در جامعه می‌باشد، اظهار کرد: این پدیده هم نیازمند اقدامات ایجابی (فرهنگ‌سازی) و هم اقدامات سلبی (بازدارنده) است.
رییس شورای قضایی استان کرمان خاطرنشان ساخت:از نظر شرعی، سقط جنین در موارد غیرضروری، در حکم قتل عمد است و برای برخورد قضائی با این موارد هیچ خلأ قانونی وجود ندارد.
حجت‌الاسلام حمیدی با اشاره به ضرورت همکاری نهادهای مختلف در مقابله با این معضل، گفت: این موضوع نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هایی نظیر دادستانی، معاونت اجتماعی دادگستری، استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و سایر نهادهای اجرایی و حمایتی است.
وی با تاکید بر اینکه سازمان‌های مرتبط بایستی به وظایف خود در این رابطه عمل کنند، افزود: در صورت کم کاری در این رابطه باید کارگروهی در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، با تمرکز بر اقدامات پیشگیرانه و فرهنگی، تشکیل شود و مسائل را پیگیری و رصد نماید.
رئیس‌کل دادگستری استان کرمان ضمن تشکر از اقدامات و فعالیت های دلسوزانه قاطبه قشر پزشکان و کادر درمان استان کرمان ،تصریح کرد: متأسفانه تعداد بسیار اندکی از پزشکان و ماما ها و... به دنبال سودجویی از این پدیده ضد انسانی هستند که یقینا دستگاه قضایی بدون اغماض با متخلفین در هر منصب و جایگاهی برخورد خواهد کرد.
رییس شوراری قضایی استان کرمان با بیان اینکه پرونده های سقط جنین به‌صورت ویژه در شعب دادستانی و محاکم کیفری استان رسیدگی خواهد شد،هشدار داد: طی سال های اخیر افراد و مجرمانی که در این زمینه فعالیت داشته اند، تحت تعقیب قضایی قرار گرفته اند و احکام قضایی بازدارنده و عبرت آموز علیه شان صادر شده است.
حجت‌الاسلام حمیدی تأکید کرد: فقط در مواردی که حفظ جان مادر یا نوزاد در میان باشد، سقط جنین مجاز شمرده شده و این موضوع هم در شرع و هم در قانون پیش‌بینی شده است؛ اما در سایر موارد، سلب حیات از یک انسان تلقی می‌شود.
وی هشدار داد: با پزشکانی که نظرات غیرتخصصی و خلاف قانون ارائه دهند، به‌طور جدی و قاطع برخورد خواهد شد، سازمان‌های مردم‌نهاد نیز باید به این موضوع ورود کنند و فرهنگ‌سازی در این زمینه را در اولویت قرار دهند.
 لزوم آگاه سازی مردم در خصوص این پدیده شوم
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز در ابتدای این نشست، با اشاره به عملکرد برخی نهادهای مردمی و گروه‌های فعال در زمینه پیشگیری از سقط جنین گفت: مجموعه مردمی «نَفَس» اقدامات خوبی را به‌ویژه در استان‌های کرمان و خراسان رضوی انجام داده‌اند، از جمله این اقدامات، برگزاری جلسات آموزشی برای پزشکان و متخصصان با محوریت فقهی و علمی است.
سید مهدی قویدل ادامه داد: این اقدامات در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت صورت گرفته اما متأسفانه آمار سقط جنین در کرمان نگران‌کننده است.
قویدل با اشاره به کاهش سطح همکاری برخی دستگاه‌ها در سال‌های اخیر، اظهار کرد: پیش‌تر جلسات منظمی با حضور دستگاه‌های اجرایی، علوم پزشکی، بسیج و نهادهای فرهنگی برگزار می‌شد، اما اکنون این روند کمرنگ شده است، برخی مسئولان حتی اعتقادی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارند.
وی با تأکید بر لزوم ورود جدی‌تر دستگاه قضائی به موضوع، خواستار همکاری بیشتر نهادهای امنیتی، انتظامی و فرهنگی شد و گفت: در چندسال گذشته، با اطلاع‌رسانی مناسب، ۹۰ درصد متقاضیان سقط منصرف می‌شدند، اما امروز این آمار به ۸۵ درصد کاهش یافته است، لازم است رسانه‌ها، صدا و سیما و نهادهای تبلیغی برای ارتقای آگاهی عمومی وارد عمل شوند.
قویدل در پایان افزود: کارگروهی جدید برای مقابله با سقط جنین غیرقانونی راه‌اندازی خواهد شد و این موضوع به‌صورت متمرکز پیگیری می‌شود.
 
انتقاد از بی‌ثباتی در جلسات و عملکرد ضعیف برخی دستگاه‌ها
مدیر مرکز مردمی نفس استان کرمان با تقدیر از همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم گفت: برای اثربخشی بیشتر، باید به کارگروه پیشگیری از سقط جنین، وجهه قانونی داده شود.
زهرا نژاد حیدری با انتقاد از بی‌ثباتی در حضور نمایندگان دستگاه‌ها در جلسات، افزود: مسئولان جدی نیستند، افراد ثابت در جلسات شرکت نمی‌کنند و این بی‌تفاوتی، آسیب‌های جدی در پی دارد.
وی با اشاره به وجود دستورالعمل ملی برای کارگروه مبارزه با سقط غیرقانونی گفت: این دستورالعمل با همکاری وزارت کشور تهیه شده، اما به‌درستی اجرا نمی‌شود.
 
 
برچسب ها : دادگستری

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.