
رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نسبت به تبلیغات غیرعلمی و اغواکننده برخی افراد غیرمتخصص هشدار داد و خاطرنشان کرد: تبلیغاتی نظیر درمان معجزهآسا، تضمینی و فوری نهتنها با اصول طب ایرانی دانشگاهی سازگار نیست، بلکه میتواند موجب گمراهی مردم و آسیب به سلامت عمومی شود و جامعه علمی کشور با اینگونه ادعاهای بیپایه مخالف است.
به گزارش دل عالم به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر محمد ستایش با تأکید بر اینکه روشهایی مانند حجامت، زالودرمانی، فصد و بادکش جزو خدمات تأییدشده و استاندارد طب ایرانی هستند، اعلام کرد: این خدمات باید بر پایه اصول علمی، شواهد بالینی و توسط افراد متخصص و آموزشدیده در مراکز دارای مجوز ارائه شوند. متأسفانه در حال حاضر، برخی افراد غیررسمی و فاقد صلاحیت اقدام به انجام این روشها میکنند که میتواند تبعاتی برای سلامت مردم داشته باشد.
وی افزود: برای خدمات فصد، حجامت و بادکش، تعرفه مشخص تعیین شده و در گامهای بعدی این خدمات قرار است تحت پوشش بیمه نیز قرار گیرند. همکاران ما در حوزه آموزش، فعالیتهای گستردهای را برای ارتقاء آگاهی عمومی و آموزش صحیح مردم انجام میدهند و آموزش مربیان آموزشوپرورش نیز یکی از برنامههای ماست.
رئیس دانشکده طب ایرانی همچنین به نگرانی سازمان انتقال خون درباره حجامت اشاره کرد و گفت: در صورتی که حجامت در سلامتکدههای دارای مجوز و با رعایت اصول علمی انجام شود، تداخلی با فرآیند اهدای خون نخواهد داشت. اما مشکل آنجاست که در بسیاری از موارد، این اقدامات در مراکز غیربهداشتی و فاقد نظارت انجام میشود.
دکتر ستایش درباره نگرانیهای مردم از شیادی در حوزه طب سنتی، اظهار داشت: ما پژوهشی در این زمینه انجام دادهایم و کاملاً واقف هستیم که در هر حوزهای افراد سودجو ممکن است از اعتماد مردم سوءاستفاده کنند. این خطر در طب سنتی هم وجود دارد. به همین دلیل، ضرورت دارد که این علم اصیل در بستر دانشگاهی، با نظارت و استانداردسازی، آموزش و ترویج داده شود.
به گفته وی، ایران در زمینه پژوهشهای گیاهی رتبه سوم ثبت کارآزماییهای بالینی را در جهان دارد و در مجموع در حوزه طب سنتی، گیاهان دارویی و مکمل، جایگاه چهارم علمی دنیا را به خود اختصاص داده است.