چهارشنبه1 مرداد 1404     Wednesday, July 23, 2025
1404/05/01
کدخبر :142341
2
چاپ :

کرمان در آستانه جهش گردشگری

در نشست خبری مطرح شد: وعده‌ها، واقعیت‌ها و چالش‌های مسیر توسعه

در حالی که برخی از استان‌های ایران با چالش‌های اقتصادی و بحران زیرساختی در حوزه گردشگری روبه‌رو هستند، کرمان یکی از گسترده‌ترین و فرهنگی‌ترین استان‌های کشور، نشانه‌هایی از یک رویکرد جدید در مدیریت میراث فرهنگی و گردشگری از خود نشان می‌دهد.

به گزارش دل عالم به نقل از خبرگزاری ایسنا، نشست خبری با حضور مدیران ارشد، معاونان تخصصی، نمایندگان بخش خصوصی و اصحاب رسانه، فرصتی فراهم کرد تا با نگاهی تحلیلی، تصویری دقیق از حال و آینده صنعت گردشگری کرمان ترسیم شود.در ابتدای این نشست، مرتضی نیکرو، سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان، از بازدیدهای میدانی از تمام جاذبه‌های گردشگری، روستاهای هدف و پایگاه‌های میراث جهانی طی چهار ماه گذشته خبر داد.

وی گفت: ما بازدیدهایی از ارگ بم، باغ شاهزاده ماهان، قنوات، روستای دستکند میمند، قلعه‌گنج و سایر مناطق کمتر دیده‌شده داشتیم. هدف، شناسایی دقیق نیازها و آسیب‌ها بوده است.

نیکرو همچنین خبر از آغاز مرمت یک خانه تاریخی در بردسیر از هفته آینده داد و اظهار کرد: تا آبان‌ماه، چند خانه خلاق و بازارچه صنایع‌دستی در استان به بهره‌برداری می‌رسند.
 

نمایشگاه‌ها، خواهرخواندگی‌ها و سیاست دیپلماسی فرهنگی استان

نیکرو از برگزاری چندین نمایشگاه در داخل و خارج از کشور، از جمله نمایشگاه گردشگری تهران در بهمن‌ماه و برنامه‌ریزی برای حضور در رویدادهای بین‌المللی با همکاری اتاق‌های بازرگانی، خبر داد و اینکه طرح‌های خواهرخواندگی و هفته‌های فرهنگی بین‌المللی در دستور کار است. وی تأکید کرد: ما می‌خواهیم کرمان را با زبان فرهنگ و هنر به دنیا معرفی کنیم.
 

بوم‌گردی، فرصتی برای اشتغال‌زایی روستایی

نیکرو اعلام کرد: بیش از ۴۰ درخواست برای تأسیس اقامتگاه بوم‌گردی دریافت کرده‌ایم. هر واحد حداقل ۸ تا ۱۰ شغل مستقیم ایجاد خواهد کرد. یعنی بیش از ۴۰۰ فرصت شغلی جدید. به گزارش ایسنا، این آمار در صورت تحقق، کرمان را در صدر استان‌های مولد در حوزه گردشگری روستایی قرار خواهد داد.
 

۱۱۰ پروژه گردشگری و ۱۷۹ میلیارد تومان تسهیلات

رضا بردبار، معاون سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث فرهنگی استان کرمان نیز از اجرای ۱۱۰ پروژه فعال گردشگری با اعتبار ۹ همت خبر داد و گفت: ۲۲ پروژه اولویت‌دار در چهار ماه نخست امسال با اعتبار یک همت در حال سرمایه‌گذاری است. بردبار در عین حال به کمبود هتل‌های پنج‌ستاره در استان اشاره کرد و گفت: مجوز هتل پنج‌ستاره ماهان صادر شده، اما تخصیص زمین با موانع اجرایی روبروست. تا پایان سال آینده چهار هتل پنج ستاره در استان خواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، سرمایه‌گذاری بدون زیرساخت اقامتی لوکس، به جذب گردشگر بین‌المللی آسیب می‌زند. ورود بخش خصوصی به حوزه هتل‌سازی نیازمند مشوق‌های قوی‌تر و حمایت‌های زمین‌محور است.
 

سند توسعه گردشگری کرمان تدوین شده است

به گزارش ایسنا مصطفی زینت‌بخش، معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی نیز، با اشاره به شعار «لبخند کرمان به دنیا» که از سوی استاندار کرمان مطرح شده، گفت: اداره‌کل ما جزء نخستین نهادهایی بود که نسخه استانی سند توسعه گردشگری را مطابق با برنامه هفتم توسعه کشور تهیه و ارائه کرد.

زینت‌بخش با انتقاد از «جزیره‌ای عمل‌کردن دستگاه‌های اجرایی»، خواستار مدیریت یکپارچه گردشگری استان شد و اظهار کرد: ما باید از مدل گنجعلی‌خان درس بگیریم؛ یعنی عمل‌گرایی بی‌ادعا، برنامه‌ریزی عمیق و کار بدون هیاهو. سند توسعه‌ای که بدون پیوست اجرایی یا هماهنگی بین‌دستگاهی باشد، فقط روی کاغذ باقی می‌ماند. کرمان برای جهش در صنعت گردشگری، به رهبری یکپارچه و فرابخشی نیاز دارد.
 

گردشگری در شرایط جنگی

در یکی از صریح‌ترین بخش‌های نشست، محمدرضا بهرامی، از فعالان شناخته‌شده گردشگری و نماینده تشکل‌های بخش خصوصی، نسبت به فشار شدید اقتصادی بر دوش هتل‌داران، دفاتر گردشگری و کارکنان هشدار داد.

وی گفت: در دوران جنگ، تا ۸۰ درصد به مسافران تخفیف دادیم. اما الان حتی پرداخت قبض برق و گاز مشکل‌ساز شده. انتظار داریم حداقل، تأمین اجتماعی از ما سهم بیمه کارفرما را نگیرد.

بهرامی ادامه داد: اگر حمایت فوری صورت نگیرد، مجبور به اخراج نیروهایی می‌شویم که سال‌ها آموزش دیده‌اند. ما حتی پیشنهاد کردیم تورهای درون‌استانی فعال شود تا نفس صنعت گردشگری در این شرایط قطع نشود.

به گزارش ایسنا، سخنان بهرامی یادآور این حقیقت است که صنعت گردشگری یکی از اولین قربانیان جنگ و بحران‌های اقتصادی است، اما همچنان از آخرین اولویت‌های سیاست‌گذاری محسوب می‌شود. حمایت هدفمند از بنگاه‌های کوچک گردشگری، دیگر یک انتخاب نیست؛ یک ضرورت است.

نقطه عطف یا آزمون سخت؟

گزارش نشست خبری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی راهبردی و اسناد توسعه‌ای تدوین شده‌اند و زیرساخت‌ها در حال گسترش‌اند اما با موانع جدی اجرایی مواجه‌اند. کرمان از ظرفیت‌های منحصربه‌فردی برخوردار است، اما هنوز سازوکار بین‌بخشی کارآمد برای تحقق آن‌ها وجود ندارد.

پرسش کلیدی اینجاست که آیا سیاست‌گذاران و نهادهای اجرایی با برداشتن موانع و همراهی عملی، این فرصت تاریخی برای جهش گردشگری کرمان را به بار خواهند نشاند؟ یا بار دیگر، مانند بسیاری از ظرفیت‌های فرهنگی کشور، همه‌چیز در سطح «جلسه» و «سند» متوقف خواهد ماند؟

برچسب ها : میراث

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.