
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمان از ایجاد طرح “روستا بازار”، احیای انبارهای بلااستفاده با نگاه تولیدمحور در روستاها و شناسنامهدار کردن باغات خبر داد
به گزارش دل عالم به نقل ازروابط عمومی استانداری کرمان، مالک اژدری از برگزاری نشستی مشترک با اعضای سازمان تعاون روستایی استان خبر داد و گفت: در این جلسه که با هدف بررسی راهکارهای توسعه اقتصادی، اشتغالزایی و حمایت از تولید در مناطق روستایی برگزار شد، سه محور اساسی به جمعبندی نهایی رسید.«روستا بازار»، پلی میان کشاورز و بازار مصرف
وی با اشاره به نخستین و مهمترین خروجی این دیدار اظهار کرد: در راستای حمایت از کشاورزان و کوتاه کردن دست واسطهها، طرحی با عنوان «روستا بازار» به تصویب رسید.
اژدری ادامه داد: بر اساس این طرح، محصولات کشاورزی به صورت مستقیم از کشاورزان خریداری میشود و سپس در بازارچههای تحت نظارت سازمان تعاون روستایی استان عرضه خواهد شد.
اژدری افزود: این مدل فروش، ضمن ایجاد شفافیت در فرآیند عرضه و تقاضا، موجب افزایش درآمد کشاورزان و کاهش هزینههای مصرفکنندگان خواهد شد. همچنین پیشبینی میشود «روستا بازار» نقش مؤثری در رونق بازارهای محلی، ایجاد فرصتهای شغلی جدید و بازگشت ارزش افزوده به خود روستاها ایفا کند.
شناسنامهدار کردن بهرهبرداران کشاورزی و دامداری
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمان در ادامه گفت: دومین موضوع این نشست، شناسنامهدار کردن باغات، مزارع و دامداریها بود که در قالب نظام صنفی کشاورزان و دامداران اجرایی خواهد شد. این اقدام با هدف هویتبخشی، نظاممند شدن فعالیتهای تولیدی، و بهرهمندی هدفمندتر بهرهبرداران از خدمات و تسهیلات حمایتی در دستور کار قرار دارد.
اژدری خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح، اطلاعات دقیقی از ظرفیتهای تولیدی روستاها به دست خواهد آمد که میتواند مبنای تصمیمگیریهای کلان در حوزه کشاورزی و دامداری قرار گیرد.
احیای انبارهای بلااستفاده با نگاه تولیدمحور
سومین موضوع مطرحشده در این جلسه، بهرهبرداری مجدد از انبارهای مخروبه و بلااستفاده سازمان تعاون روستایی در برخی روستاهای استان بود. اژدری تصریح کرد: مقرر شد این انبارها با قراردادهای اجاره بلندمدت (۱۰ ساله) در اختیار دهیاریها قرار گیرد.
وی ادامه داد: دهیاریها پس از بازسازی این فضاها میتوانند از آنها برای اجرای طرحهای تولیدی، اشتغالزایی و درآمدزایی استفاده کنند. این اقدام میتواند ضمن احیای زیرساختهای راکد، گام مؤثری در جهت ایجاد اقتصاد مولد و پایدار در روستاها باشد.
لزوم همافزایی بین دستگاهها برای توسعه متوازن روستاها
در پایان، اژدری با تأکید بر لزوم هماهنگی و تعامل بین دستگاههای اجرایی گفت: موفقیت در توسعه روستاها نیازمند نگاه جامع، استفاده از ظرفیتهای بینبخشی، و همراهی مردم و نهادهای محلی است. نشستهای مشترک با نهادهایی چون سازمان تعاون روستایی میتواند مقدمهای برای اجرای طرحهایی مؤثر و تحولزا در سطح روستاهای استان باشد