پنج شنبه2 مرداد 1404     Thursday, July 24, 2025
1404/05/01
کدخبر :142353
2
چاپ :

هزینه‌های فرهنگی باید اثربخش باشد

استاندار کرمان در جمع‌بندی نشست یک روزه ائمه‌ جمعه استان:
ضرورت تقویت جایگاه نماز جمعه به‌عنوان قرارگاه فرهنگی استان

استاندار کرمان با اشاره به نقش محوری نهاد نماز جمعه در ساماندهی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی افزود: نماز جمعه باید به‌عنوان قرارگاه فرهنگی تقویت شده و به مرکزی برای انجام بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی تبدیل شود.
 
 
به گزارش دل عالم به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، دکتر محمدعلی طالبی ظهر چهارشنبه اول مرداد ماه در جمع‌بندی نشست یک روزه ائمه‌ جمعه استان به موضوع بحران آب و انرژی در استان و سطح کشور اشاره کرد و گفت: یکی از ضعف‌های عمده‌ای که در سال‌های گذشته باید برای آن چاره‌اندیشی می‌شد، موضوع تأمین پایدار آب شرب بوده است. در حال حاضر در حال شناسایی نقاط ضعف استان در حوزه انرژی هستیم تا با برنامه‌ریزی مناسب، این کاستی‌ها را جبران کنیم.
 
تأمین پایدار آب شرب و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در اولویت قرار دارد
وی با اشاره به اقدامات در حال اجرا در حوزه انرژی افزود: در زمینه توسعه صنعت برق استان، برنامه‌های متعددی در دست اقدام است و خوشبختانه استان کرمان در ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی پیشتاز کشور محسوب می‌شود. طبق پیش‌بینی‌ها، طی سال‌های آینده میزان تولید برق از محل انرژی خورشیدی در استان به اندازه ظرفیت کنونی نیروگاه‌های موجود خواهد رسید.
استاندار کرمان همچنین خاطرنشان کرد: انتظار داریم سایر استان‌ها نیز در مسیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر وارد عمل شوند تا بار کم‌کاری آنها تنها بر دوش استان کرمان نباشد.
استاندار کرمان با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه تأمین آب، اظهار داشت: متأسفانه پروژه‌های بزرگ انتقال آب در استان به دلایل مختلف متوقف شده‌اند که پیگیری و فعال‌سازی مجدد این طرح‌ها در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در کنار پیگیری این پروژه‌ها، برنامه‌هایی نیز برای مدیریت بهینه منابع آب درون‌استانی و همچنین انتقال آب از دریا به منظور جبران کمبود منابع آبی استان درنظر داریم.
 
 ضرورت سیاست‌گذاری یکپارچه در حوزه فرهنگی
استاندار کرمان در خصوص برنامه‌های فرهنگی استان اظهار داشت: سال‌هاست برنامه‌هایی در سطح کشور اجرا شده که متأسفانه تأثیر لازم و مورد انتظار را بر جامعه نداشته‌اند. این آمادگی وجود دارد که از محل اعتبارات دولتی و منابع حاصل از مسئولیت اجتماعی معادن، به حمایت از طرح‌های فرهنگی مؤثر و هدفمند که بتوانند جامعه را تحت تأثیر قرار دهند، بپردازیم.
طالبی با تأکید بر ضرورت هماهنگی و انسجام در سیاست‌گذاری فرهنگی افزود: نهاد سیاست‌گذاری ائمه جمعه می‌تواند در تدوین و اجرای این برنامه‌ها نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشد؛ نه اینکه هر شهرستان یا بخش به‌صورت جزیره‌ای و پراکنده برنامه‌هایی را دنبال کند.
وی همچنین با انتقاد از نحوه هزینه‌کرد منابع مسئولیت اجتماعی در گذشته گفت: میلیاردها تومان در استان کرمان به نام مسئولیت اجتماعی هزینه شده، اما در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی اثری ملموس و قابل قبول بر جای نگذاشته است.
 
 دغدغه ما نبود برنامه فرهنگی است، نه کمبود منابع 
استاندار کرمان با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی در حوزه فرهنگ گفت: من در استان کرمان برای اجرای برنامه‌های فرهنگی دغدغه‌ای به نام پول ندارم؛ برداشت من این است که منابع وجود دارد، اما آنچه کم داریم، برنامه‌ منسجم و اثرگذار است.
وی با اشاره به نقش محوری نهاد نماز جمعه در ساماندهی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی افزود: نماز جمعه باید به‌عنوان قرارگاه فرهنگی تقویت شده و به مرکزی برای انجام بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی تبدیل شود.
طالبی ادامه داد: نهاد نماز جمعه این ظرفیت را دارد که با انسجام‌بخشی به دستگاه‌های مسئول در سطح شهرستان، به نهاد سیاست‌گذاری و اجرای برنامه‌های فرهنگی تبدیل شود.
استاندار کرمان با اشاره به پیگیری‌های مستمر در حوزه کشاورزی گفت: حمایت از مسائل کشاورزان از اولویت‌های ماست و در این زمینه اقدامات متعددی در حال انجام است. همچنین موضوع قاچاق سوخت به‌طور جدی با نهادهای ملی در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه موضوع «طرح کدینگ» در حوزه سوخت، تبعات گسترده اجتماعی به همراه داشته، افزود: در مکاتبه با ریاست‌جمهوری اعلام کرده‌ایم که این طرح یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای مسائل اجتماعی استان کرمان است و انتظار تغییر رویکرد در این زمینه داریم.
 
 اصلاح الگوی کشت و انتقال آب در دستور کار
طالبی با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی کشت اظهار داشت: این موضوع یکی از محورهای اصلی تحرک‌بخشی به توسعه استان است و پیگیری‌های لازم در این خصوص صورت گرفته است. وی همچنین خواستار تفویض اختیارات از سوی رئیس‌جمهور در زمینه‌هایی نظیر ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی شد تا امکان مدیریت مؤثرتر در سطح استان فراهم شود.
استاندار کرمان در ادامه با اشاره به بحران آب در جنوب استان خاطرنشان کرد: برای رفع این چالش، طراحی خط انتقال آب صنعتی و شرب در دستور کار قرار گرفته است.
استاندار کرمان با اشاره به وضعیت نگران‌کننده منابع آبی استان گفت: تاکنون انتقال آب از خلیج فارس تأثیر ملموسی در کاهش برداشت از منابع زیرزمینی نداشته، چراکه آنچه تاکنون انجام شده با آنچه باید اتفاق می‌افتاد، فاصله دارد.
وی با تأکید بر لزوم توسعه زیرساخت‌های آبی در استان افزود: توسعه آب‌شیرین‌کن‌ها برای افزایش ظرفیت خطوط انتقال ضروری است. همچنین اجرای خطوط جدید انتقال آب می‌تواند بخشی از مشکلات موجود در حوزه صنعت و معدن را کاهش دهد.
 
 شرکت‌های معدنی باید در پروژه‌های جدید آب مشارکت کنند
طالبی با اشاره به مسئولیت‌ اجتماعی شرکت‌های بزرگ معدنی گفت: این مطالبه جدی از شرکت‌های معدنی بزرگ وجود دارد که در پروژه‌های جدید انتقال آب مشارکت کنند. این اقدامات می‌تواند منجر به آزادسازی چاه‌های آب و در نهایت تقویت منابع آب شرب شهرستان‌ها شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون موضوع جاده‌های استان نیز گفت: جاده از اولویت‌های اصلی ماست و حدود ۷ هزار میلیارد تومان پروژه راهداری تعریف کرده‌ایم که منابع مالی آن از بخش غیردولتی و دولتی تامین و تحرک جدی در حوزه راه‌های استان شروع کنیم. 
 
حذف مدارس سنگی و فرسوده در دستور کار
استاندار کرمان با اشاره به رویکرد جدید دولت در حوزه آموزش و پرورش گفت: با نگاه تحولی رئیس‌جمهور، در نهضت مدرسه‌سازی شاهد تحرکی انقلاب‌گونه هستیم که با استفاده از ظرفیت خیران، بنگاه‌های اقتصادی و بخش دولتی به‌صورت جدی دنبال می‌شود.
وی افزود: بر همین اساس، روند جمع‌آوری مدارس سنگی و فرسوده در دستور کار قرار گرفته و احداث کلاس‌های درس جدید برای ارتقاء کیفیت آموزشی در مناطق مختلف استان آغاز شده است.
استاندار کرمان در ادامه با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه اتباع خارجی گفت: استان کرمان از گذشته برنامه‌هایی برای ساماندهی اتباع بیگانه داشته و امروز نیز یکی از استان‌های پیشگام در این زمینه به شمار می‌رود.
طالبی با تأکید بر اهمیت مدیریت هوشمندانه در این حوزه افزود: ساماندهی اتباع نیازمند رعایت ظرافت‌ها و حساسیت‌های خاص اجتماعی، فرهنگی و امنیتی است که در اجرای برنامه‌ها به‌طور جدی مورد توجه قرار می‌گیرد
 
معارضین محلی نباید امنیت سرمایه‌گذاری را تهدید کنند
استاندار کرمان از اقدامات جدی استان برای فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصادی خبر داد و گفت: خلع‌ید از زمین‌هایی که در شهرک‌های صنعتی واگذار شده اما به حالت راکد درآمده‌اند در حال انجام است. این زمین‌ها پس از بازپس‌گیری، به سرمایه‌گذاران جدید و فعال واگذار خواهند شد تا رونق تولید و اشتغال در استان تسهیل شود.
وی با اشاره به معادن غیرفعال استان افزود: در حوزه معادن نیز اقدامات بزرگی در جریان است و در حال خلع‌ید از معادنی هستیم که سال‌ها راکد مانده‌اند. به‌عنوان نمونه، معدن مس “کرور” که در یکی از محروم‌ترین مناطق استان واقع شده، ظرفیت ایجاد ۵ هزار شغل را دارد، اما به دلایل مختلف طی سال‌ها متوقف مانده است.
طالبی همچنین با اشاره به برخی موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاری تصریح کرد: انتظار داریم ائمه جمعه در حل معارضات محلی یاری‌گر باشند. متأسفانه در برخی مناطق، معارضین محلی امنیت سرمایه‌گذاری را با چالش مواجه کرده‌اند. این در حالی است که در پشت پرده برخی از این تعارضات، منافع‌جویی افراد خاص و حتی نقش‌آفرینی گروه‌های ضدنظام از خارج از کشور دیده می‌شود. قرار نیست حقی از کسی ضایع شود، اما نباید اجازه داد به‌نام تعارض محلی، مانعی بر سر راه توسعه و پیشرفت استان ایجاد شود
 کرمان با بیان ظرفیت‌های بالقوه استان گفت: میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی می‌تواند در پروژه‌های اقتصادی استان کرمان جذب و اجرایی شود.
وی همچنین در زمینه آسیب‌های اجتماعی اظهار داشت: طرح‌های متعددی برای کنترل و کاهش آسیب‌ها در مناطق مختلف استان با توجه به مقتضیات محلی در حال پیگیری و اجراست.
طالبی ابراز امیدواری کرد که با همدلی و هماهنگی، انسجامی در فعالیت‌ها و برنامه‌های مختلف استان به وجود آید و به ویژه در حوزه فرهنگی، اتاق فکر قوی شکل گرفته و برنامه‌های مؤثری به اجرا درآید.
 
 
برچسب ها : استانداری

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.