
با برگزاری کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در چهارم تیرماه، وضعیت سلامت و امنیت غذایی در شرایط موجود بررسی شد.
به گزارش دل عالم به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، همچنین در این کارگروه گزارشی از تشکیل کمیسیون های تخصصی ذیل سند ملی دانش بنیان و امنیت غذا، عدم مدیریت فاضلاب و پسماند در کشتارگاه دام شهر کرمان بررسی شد.
عدم همکاری دستگاه های دولتی در تشکیل دبیرخانه سلامت(شورای ارتقای سلامی)و منع تبلیغ کالاهای آسیب رسان به سلامت از دیگر موضوعاتی بود در این گروه کاری مطرح شد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار کرمان در این کارگروه از تلاش مجموعههای مختلف در تامین مواد غذایی مورد نیاز شهروندان در روزهای جنگ تحمیلی قدردانی کرد و گفت: تضمین سلامت و امنیت غذایی از مهمترین موضوعات است که با تلاش ارگانها و نهادهای مربوطه این اطمینانخاطر به مردم داده شد.
ابوذر عطاپور افزود: در روزهای اخیر ما میزبان جمعی از هموطنان کشورمان بودیم و خوشبختانه هیچ مشکلی در زمینه تامین و سلامت غذایی استان نداشتیم.
معاون استاندار در مورد افزایش ظرفیت آزمایشگاه های تخصصی به عنوان یکی از موضعات این گروه کاری، گفت: ساز و کار لازم برای تامین امکانات و تجهیز آزمایشگاهی براساس تشخیص و اولویتبندی از سوی دانشگاه علوم پزشکی ارائه شود.
او در مورد رفع مشکلات کشتارگاه شهر کرمان هم گفت: هر آنچه از سوی دولت برای رفع مشکلات کشتارگاهها در صدور مجوز و تسهیلات برآید، انجام میدهیم و اگر کوتاهی و قصور از سوی کشتارگاه صورت گیرد، با آن برخورد خواهد شد که سلامت شهروندان به خطر نیافتد.
دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان نیز در این جلسه گفت: نظارت بر توزیع، حمل و نگهداری مواد غذایی با توجه به شرایط کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دکتر حسین صافی زاده افزود: با توجه به شرایط جنگ تحمیلی انتظار احتمال رخنههای دشمن در تأمین امنیت غذایی، بود که مقابله با سوءاستفادهها و تقلبها در حوزه غذا و دارو یکی از اولویت جدی در نظر گرفته شد.
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در امور ستادی همچنین به ضرورت مدیریت توزیع کالاهای سلامتمحور در شرایط بحرانی اشاره کرد و افزود: افزایش ظرفیت آزمایشگاهی بسیار حائز اهمیت است، چرا که تشخیص آلودگیها به امکانات و تجهیزات و پشتیبانی نیاز دارد.
وی از لزوم ارتقاء آموزش عمومی و مشارکت مردمی در حوزه تأمین غذای سالم و اطلاعرسانی مؤثر سخن گفت.
وی همچنین به همکاری متقابل دستگاههای مختلف در ارائه خدمات به کارکنان مراکز جامع سلامت تأکید کرد.
دکتر صافی زاده همچنین به خطرات بیماریهای غیر واگیر مانند سکتههای قلبی و چاقی اشاره کرد و خواستار توجه مردم به عوارض طولانیمدت این بیماریها و تأثیرات منفی فست فودها بر سلامت شد.
به گفته او، مردم باید آگاه باشند که مشکلات بهداشتی معمولاً به سرعت بروز نمیکنند و نیاز به توجه فوری دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست گفت: برخی ادارات اقداماتی را برای پایش سلامت کارکنان انجام ندادهاند، اما مصوبه شورای عالی سلامت در چهاردهمین جلسه، همه دستگاههای اجرایی را موظف کرده است تا بهبود سلامت کارکنان را بهصورت عملیاتی پیگیری کنند.
دکتر وحیدرضا برهانی نژاد افزود: بر این اساس، هر دستگاه باید شش ماه یک بار گزارشهای مربوطه را ارائه دهد و پرسنل میتوانند با مراجعه به مراکز جامع سلامت، بستههای سلامت را دریافت کنند.
وی همچنین به یکی از آسیبهای اصلی حوزه سلامت یعنی تبلیغات کالاهای آسیبرسان اشاره کرد و گفت: در این زمینه موارد قانونی وجود دارد، اما شرکتهای تبلیغاتی از تکنیکهای خاصی استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: کالاهای آسیبرسان تنها محدود به دخانیات نیستند، بلکه شامل مواد غذایی مضر مانند نوشابهها، مواد فرآوریشده نظیر کالباس و ساندویچ پیتزا نیز میشوند که میتواند کودکان را در معرض خطر قرار دهد.
معاون بهداشتی از شهرداری و صدا و سیما و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا بهطور ویژه در این زمینه همکاری کنند و اقداماتی را برای ارتقاء سلامت عمومی انجام دهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان اطمینانخاطر داد که هیچ کمبودی در تامین گوشت قرمز، گوشت مرغ و دیگر کالاهای ضروری وجود ندارد و عنوان کرد: روغن نباتی مورد نیاز استان نیز با سهمیه دریافت شده در حال پیگیری و تامین هستیم
علی باقری ادامه داد: سهمیههای شکر، روغن، گوشت مرغ و گوشت قرمز برای ایام محرم نیز در حال تامین است و استانی و شهرستانی توزیع میشود.