
علی اسماعیل پور، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه در اکثر مناطق پستهکاری کشور به دلیل نوسانات دمایی اواخر اسفند سال گذشته و اوایل فروردینماه سال جاری، تأخیر گلدهی و متعاقباً تأخیر تشکیل میوه پسته اتفاق افتاده است گفت: تأخیر تشکیل میوه پسته باعث تأخیر شروع رشد مغز پسته در اوایل تیرماه شده است.
به گزارش دل عالم به نقل ا روابطعمومی مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان ، اسماعیل پورافزود: تأخیر شروع رشد مغز پسته باعث مواجهشدن با گرمای زیاد (بالاتر از ۴۰ درجه) و طولانیمدت (بیش از ۴۰ روز در تیر و مرداد) گردیده که خودبهخود باعث سقطجنین و افزایش درصد پوکی محصول پسته امسال شده است.
وی تصریح کرد: شدت گرمای روزانه بیش از حد باعث کاهش فتوسنتز و افزایش دمای شبانه بیشتر از حد نرمال باعث مصرف اندوخته غذایی، تأخیر تکمیل رشد مغز و ایجاد تأخیر در رسیدگی شده است که این تأخیر ۱۰ الی ۱۵ روزه نسبت به شرایط نرمال در هر منطقه میباشد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده پسته و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان گفت: باتوجهبه تأخیر ایجاد شده و افزایش احتمال برخورد زمان برداشت محصول پسته با زمان وقوع سرماهای زودرس پاییزه توصیه میشود پس از ایجاد شرایط مناسب شروع برداشت، با حداکثر تعداد نیرو برداشت محصول در کوتاهترین زمان ممکن انجام و بلافاصله فراوری شود تا امکان ایجاد خسارت سرمای زودرس پاییزه منتفی شود.
علی اسماعیلپور، افزود: تأخیر برداشت محصول پسته باعث ایجاد لکههای قهوهای و زردرنگ در پوست میوه، افزایش آلودگی قارچی، کاهش بازار پسندی میوه و ایجاد ضعف عمومی درخت میشود.