سه شنبه24 تير 1404     Tuesday, July 15, 2025
1404/02/20
کدخبر :137946
4
چاپ :

کاهش منابع آبی و افزایش دمای هوا، دو چالش اصلی تولید و مصرف برق در کشور

مهندس حبیبی: با وجود اینکه نیروگاه‌های حرارتی حدود ۱۰ درصد افزایش تولید داشته‌اند، اما این میزان افزایش نیز نتوانسته کمبود ناشی از کاهش تولید برق‌آبی و سایر عوامل را جبران کند.

در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمان، مهندس حبیبی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای کرمان، با اشاره به شرایط خاص مصرف انرژی در سال جاری، گفت: میانگین دمای کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۵.۵ درجه افزایش داشته و در استان کرمان این افزایش حدود ۵ درجه گزارش شده است.

به گزارش دل عالم به نقل از روابط عمومی شرکت برق منطقه ای استان، مهندس حبیبی افزود با بیان اینکه هر یک درجه افزایش دما به‌طور متوسط حدود ۱۸۰۰ مگاوات به بار شبکه برق کشور اضافه می‌کند، افزود: این موضوع باعث شده در مجموع نزدیک به ۱۰ هزار مگاوات به مصرف برق کشور افزوده شود.

مهندس حبیبی ادامه داد: ، کاهش قابل توجه ورودی آب به مخازن نیروگاه‌های برق‌آبی، که نسبت به سال گذشته حدود ۳۹ درصد کاهش یافته، بر توان تولید برق این نیروگاه‌ها تأثیر گذاشته است؛ به‌طوری که اکنون حدود ۴۱ درصد از ظرفیت ذخیره و ۶۰ درصد از انرژی قابل تولید نیروگاه‌های برق‌آبی عملاً از دست رفته است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای کرمان،با اشاره به اینکه نیروگاه اتمی بوشهر به منظور آماده‌سازی برای تولید در ماه‌های پرمصرف تیر و مرداد، در فروردین از مدار خارج شده است، گفت: این موضوع منجر به کاهش حدود ۱۰۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور شده است.

به گفته مهندس حبیبی، با وجود اینکه نیروگاه‌های حرارتی حدود ۱۰ درصد افزایش تولید داشته‌اند، اما این میزان افزایش نیز نتوانسته کمبود ناشی از کاهش تولید برق‌آبی و سایر عوامل را جبران کند.

وی همچنین اشاره کرد: در حال حاضر، در صورت رشد مصرف ۶ درصدی مصرف، نیاز شبکه به ۸۴ هزار مگاوات و در صورت رشد ۹ درصدی، به ۸۷ هزار مگاوات خواهد رسید. این در حالی است که ظرفیت تأمین‌شده در بهترین حالت شامل ۶۰ هزار مگاوات از نیروگاه‌های حرارتی و تولید پراکنده و ۶ هزار مگاوات از نیروگاه‌های برق‌آبی است؛ یعنی مجموعاً حدود ۶۶ هزار مگاوات برق قابل تولید داریم و حدود ۲۰ هزار مگاوات از نیاز کشور قابل تامین نیست.

مهندس حبیبی تصریح کرد: این فاصله تنها با مدیریت مصرف در بخش‌های مختلف از جمله صنایع، ادارات،  کشاورزی و  بخش خانگی قابل جبران خواهد بود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای کرمان همچنین به افزایش قابل توجه مصرف غیرمجاز برق در حوزه استخراج رمز ارز اشاره کرد  و بر ضرورت برخورد جدی‌تر با این پدیده تاکید کرد.

وی در پایان گفت: ما تلاش خود را برای تأمین کامل برق استان انجام می‌دهیم، اما اگر صرفه‌جویی در مصرف برق صورت نگیرد، حتی بیشترین میزان تولید نیز پاسخگو نخواهد بود. تنها با ۱۰ درصد صرفه‌جویی می‌توانیم بخش زیادی از نیازها را پوشش دهیم.


مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.