چهارشنبه22 اسفند 1403     Wednesday, March 12, 2025
1403/06/26
کدخبر :119681
2
چاپ :

چالش‌ها و فرصت‌های توسعه كشاورزی در استان كرمان

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، با اشاره به اهمیت آب و غذا به‌عنوان چالش‌های اصلی جوامع آینده، بر ضرورت برنامه‌ریزی صحیح در بخش کشاورزی تاکید کرد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، در سخنانی به مناسبت روز ملی خرما، با اشاره به اهمیت آب و غذا به‌عنوان چالش‌های اصلی جوامع آینده، بر ضرورت برنامه‌ریزی صحیح در بخش کشاورزی تأکید کرد و افزود: تأمین امنیت غذایی از طریق کشاورزی پایدار، پایه‌گذار اقتدار و امنیت ملی هر کشور است

به گزارش دل عالم به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان کرمان؛هادی زهدی به مناسبت روز ملی خرما  گفت: استان کرمان با سطح زیر کشت 45000 هکتار نخیلات و با تولید 242000 تن خرما از استان های مهم خرماخیز کشور است ورقم مضافتی که یکی از محبوبترین ارقام خرمای تر کشور است بومی استان کرمان بوده و بیشترین میزان صادرات خرمای کشور مربوط به این رقم است که به بیش از 30 کشور دنیا صادر می شود.

وی  به آمار صادرات خرما اشاره کرد و خاطرنشان کرد که ایران در حال حاضر رتبه سوم جهانی را در تولید خرما دارد. در سال 1400، صادرات خرما از 147 هزار تن به 348 هزار تن رشد یافته و در سال جاری نیز نسبت به سال گذشته از لحاظ وزنی و ارزشی افزایش داشته است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان افزود: استان کرمان با سطح زیر کشت بیش از 28000 هکتار نخیلات در رتبه هفتم و با تولید بیش از 170000 تن خرما و سهم 15.8 درصدی از تولید کل کشور، پس از استان سیستان و بلوچستان، در رتبه دوم قرار دارد. رقم مضافتی که یکی از محبوبترین ارقام خرمای تر کشور است بومی استان کرمان بوده و سطح زیر کشت آن بالغ بر 20 هزار هکتار را شامل می شود. بیشترین میزان صادرات خرمای کشور مربوط به این رقم است و به بیش از 30 کشور دنیا صادر می گردد.

 زهدی با اشاره به مشکلات موجود در صنعت برداشت و فرآوری خرما در استان کرمان، بر لزوم توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری تأکید کرد و گفت: ﺑﺴﺘﻪ‌ﺑﻨﺪي میﺗﻮاﻧﺪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻳﻚ اﻫﺮم ﺣﻤﺎﻳﺘﻲ ﻣﺆﺛﺮ در ﻛﻨﺎر ﻗﻴﻤﺖ ﻋﻤﻞ ﻛﻨﺪ و ارزش اﻓﺰوده ﻣﺤﺼﻮل ﻧﻬﺎﻳﻲ را ﺣﻔﻆ ﻛﻨﺪ. به‌عبارت‌دیگر بسته‌بندی به‌عنوان ﻳﻚ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻓﻨﻲ اﻗﺘﺼﺎدي اﺳﺖ ﻛﻪ ﻫﺪف اﺻﻠﻲ در ﺑﻪ ﺣﺪاﻗﻞ رﺳﺎﻧﺪن ﺿﺎﻳﻌﺎت و هزینه‌های ﺗﻮزﻳﻊ و درعین‌حال ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﻛﺮدن ﻣﻘﺪار ﻓﺮوش و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺗﻮزﻳﻊ اﻳﻤﻦ ﻣﺤﺼﻮل ﺗﺎ مصرف‌کننده ﻧﻬﺎﺋﻲ اﺳﺖ.

وی خاطر نشان کرد: عارضه خشکیدگی خوشه خرما، سوسک سر خرطومی حنایی خرما، زنجرک خرما، آفتاب سوختگی محصول خرما، زرد و نارنجی شدن برگ های خرما، کنه تارتن خرما،  از چالش ها و مشکلات پیش روی نخیلات در مناطق خرماخیز استان است که توسط محققان مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان کرمان مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان در پایان تأکید کرد امید است با حمایت و توجه بیشتر مسئولان، مشکلات کشاورزان در زمینه تأمین منابع آب و سایر چالش‌ها کاهش یابد و کشاورزی استان کرمان بهبود یابد.

گفتنی است محصولات باغی در ایران اهمیت ویژه ای دارند، به ویژه خرما که به عنوان غذایی با ارزش غذایی و دارویی بالا شناخته می شود. خرما به عنوان غذایی در دوران بحران مانند سیل ، زلزله وخشکسالی و همچنین منبع اصلی تغذیه قشر فقیر در کشورهای در حال توسعه، نقش به سزایی ایفا می کند و این محصول با ویژگی هایی چون مقاومت به خشکی و شرایط نامساعد به عنوان یکی از پایه های کشاورزی پایدار به شمار می رود.


مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.