
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت تغذیه وزارت بهداشت، در همایش علمی «نان کامل، زندگی سالم» گفت: سال گذشته سند ملی ده ساله امنیت تغذیه به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی رسید.
به گزارش دل عالم به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان،دکتر زهرا عبداللهی ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این همایش علمی و همچنین جشنواره نان کامل در کرمان گفت: برگزاری این جشنواره ها در فرهنگسازی و ترویج مصرف نام کامل که یکی از الویت های اصلی و مهم سبد غذایی است، نقش خیلی مهمی دارد.
وی ادامه داد: ۱۶ اکتبر روز جهانی غذا است که در همه جهان مراسمی در بزرگداشت این روز برگزار می شود و شعار امسال روز جهانی غذا "حق غذا برای داشتن زندگی و آیندهی بهتر است" که در بیانیه سازمان خواروبار جهانی (فائو) بر حق دسترسی به غذا به عنوان سومین نیاز اصلی انسان بعد از هوا و آب تاکید زیادی شده است.
عضو شورای عالی امنیت و سلامت غذا وزارت بهداشت افزود: طبق آمارهای سازمان خواروبار جهانی 733 میلیون نفر در جهان گرسنه هستند و هشت دهم میلیارد نفر توانایی پرداخت هزینههای رژیم غذایی روزانه سالم را ندارند.
وی تاکید کرد: هر فردی باید قادر باشد غذاهایی که از نظر فرهنگی و اجتماعی دارای سازگاری با فرد است را مصرف کند.
دکتر عبدالهی با بیان اینکه بر طبق بیانیه این سازمان، حق تامین غذا و امنیت غذایی به عنوان یک اولویت باید در راس سیاستگذاریهای برنامههای توسعه هر کشوری باشد، گفت: در همین راستا ساله گذشته، سند ملی امنیت غذایی، تدوین و با حضور رئیس جمهور فقید به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی رسید و تکالیف و وظایف ذی نفعان در بحث تغذیه و غذا در قالب یک برنامه ده ساله پیش از تولید تا مصرف در سفره های مردم جامعه، به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد و امر مهم نظارت و پایش عملکرد دستگاه های مرتبط با این امر به شورای عالی امنیت تغذیه محول شد.
وی افزود: به همین جهت طبق این سند ملی، دستگاه های اجرائی مکلف شدند تلاش کنند تا همه مردم در همه زمان ها بتوانند غذایی سالم، مغذی و کافی مطابق با مطلوبیتهای اجتماعی فرهنگی تامین کنند و در نهایت با سیری سلولی یا در واقع بهرهمندی همهی سلولهای بدن از مواد مغذی انسان سالمی داشته باشیم.
مدیرکل وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس مطالعات صورت گرفته، نان قوت غالب و غذای اصلی مردم جامعه است به همین دلیل یکی از الویت های اصلی این سند ملی ده ساله، سند ملی بهبود کیفیت و سلامت نان است که راهبرد آن ترویج تولید آرد کامل و مصرف نان کامل هست؛ چرا که تقریبا نیمی از انرژی و پروتیین بدن را تامین میکند.
وی خاطر نشان کرد: افزایش دسترسی مردم به نان سالم و با کیفیت بهتر یکی از اقدامات پیشگیری از بیماری ها و ارتقاء سلامت جامعه و بهبود امنیت غذایی کشور است.
وی با بیان اینکه اجرا و توسعه برنامه آرد و نان کامل مستلزم همکاری و همدلی همه دستگاههای اجرائی مرتبط با زنجیره گندم آرد و نان است افزود: آموزش و فرهنگسازی مصرف نان کامل با استفاده از همه ظرفیت های موجود در کشور نظیر صدا و سیما، آموزش و پرورش، شبکه های بهداشت و درمان و سفیران سلامت ضروری است.
وی افزود: ما در دبیرخانه شورای عالی سلامت، موضوع نان را به عنوان یکی از اولویتها، ذیل سند ملی در دستور کار قرار دادیم که کارخانه ها را ترغیب و تشویق به استفاده از آرد کامل حاوی سبوس کنیم.
این همایش علمی با سخنرانی های علمی و تخصصی برای مسئولین فنی صنایع غذایی کشوری در حوزه تولید، فراوری و مصرف آرد کامل بود.
در پایان این مراسم از 15 مسئول فنی برتر صنایع غذایی کشور با حضور مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، رئیس اداره فراورده های خوراکی معاونت غذا و دارو با اهداء لوح تقدیر تجلیل شد.