
به گزارش دل عالم نقل از روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ سعیدنژاد ضمن مرور جایگاه و اهمیت ویژه پنبه در ایران و جهان، چالشهای اصلی در مدیریت تغذیه گیاه را تبیین کرد.
وی با اشاره به پیچیدگی مدیریت تغذیه پنبه به دلیل همزمانی تولید ساختارهای رویشی و زایشی در طول مرحله رشد فعالانه گیاه، نقش عناصر اصلی در تغذیه پنبه و نحوه مدیریت عنصر نیتروژن بهعنوان اصلیترین پارامتر تغذیهای گیاه را تشریح کرد و عوامل مؤثر بر بهبود جذب و تجمع نیتروژن در بافتهای پنبه و نقش آن در مراحل مختلف رویشی و زایشی گیاه را طبقهبندی و بیان کرد.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات زراعی وباغی در ادامه نقش عناصر فسفر، پتاسیم، منیزیم و آهن را نیز به تفکیک ارائه و راهکارهای تشخیص کمبود هر یک از آنها را در شرایط مزرعه برشمرد. نحوه مدیریت آبیاری و اهمیت تنظیم مراحل مختلف آن جهت استفاده حداکثری از منابع آبی و نیز تولید بهینه عملکرد و در نتیجه حصول حداکثر کارایی مصرف آب از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه توسط وی بود.
سعیدنژاد خاطرنشان کرد: استفاده از تنش اولیه بهعنوان یک استراتژی مناسب برای مزارع پنبه به دلیل جلوگیری از رشد رویشی بیرویه، تحریک رشد عمقی ریشه و تحریک گلدهی پیشنهاد میشود. همچنین قطع آبیاری بهعنوان یک راهکار مدیریتی قابلتوجه مطرح و زمان بهینه اعمال آن و تداخل آن با سایر جنبههای مدیریت زراعی را مورد بررسی قرارداد.
در پایان حاضرین ضمن طرح سؤالات، دیدگاههای خود را در ارتباط با مباحث مطرح شده به اشتراک گذاشته و به بحث و تبادل نظر پرداختند.