
به گزارش دل عالم به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر آرمان شهابی گفت: از خودگذشتگی و ایثار در مدیریت دوران بحران میتواند در آینده کسب و کار تاثیر مهمی داشته باشد و مدیران این کسب و کارها می توانند با تقویت تاب آوری امید به آینده را افزایش دهند.
وی گفت: بعد از شرایط روحی و روانی جامعه و افراد درگیر در بحران، آنچه که بیشتر همه درگیر بحران میشود و به قولی بحران بر آن تاثیر میگذارد، کسب و کار است. به عبارت دقیقتر شرایط روحی و روانی جامعه و افراد درگیر در بحران از یک سو و کسب و کار از سوی یکدیگر متاثر میشوند و بر هم تاثیر میگذارند. استارتاپها که عمدتا کسب و کارهای نوپا هستند نسبت به فعالیتهای اقتصادی قدیمی و ریشهدار بلاشک تاثیر بیشتری میگیرند!
دکتر شهابی گفت: به نظر من عمده مشکل کسب و کارهای نوپدید در شرایط مذکور؛ آشفتگی بازار، تغییر در نوع و نگرش بازار هدف، وضعیت نقدینگی، صدمه دیدن و یا تغییر زیرساختها و ... میباشد که هر کدام نیاز به تعریف و توصیف خاص خودش را دارد.
وی در پاسخ به این سوال که در شرایط بحران مدیریت کسب و کار حوزه سلامت باید به چه صورت باشد،گفت: بحران ها بیشترین تاثیر را برحوزه سلامت میگذارد؛ مثلا بحران جنگ و یا بحران زلزله اولین و مهمترین تاثیرش سلامت جسمی و روحی جامعه هست!
رییس پارک علم و فناوری سلامت گفت: مدیریت کسب و کارهای حوزه سلامت در مرحله اول نیاز به شناخت دقیق بحران و در مرحله دوم نیاز به خلاقیت و نوآوری دارد. علاوه بر این از خودگذشتگی و ایثار در مدیریت این دوران میتواند در آینده کسب و کار تاثیر مهمی داشته باشد.
وی ضمن اشاره به اینکه بحران ها می تواند هم تهدید و هم فرصت باشد، گفت: آخرین بحرانی که کل جامعه بشری درگیر آن شد و همه ما به یاد داریم؛ همهگیری بیماری کرونا بود که به تمام مفهوم بحران سلامت بود. این بحران گسترده تقریبا تمامی کسب و کارها را متاثر کرد. نیازهای پزشکی؛ درمانی و تجهیزاتی، گردشگری، حمل و نقل، صنعت و ... همه و همه تحت تاثیر قرار گرفت و عمدتا صدمات جبرانناپذیری دیدند. در همین شرایط دیدیم که کسب و کارها علیالخصوص استارتاپهایی که به دلیل جوان بودن بنیانگذارانشان عمدتا خلاق و نوآور بودند تهدید بزرگ بحران کرونا را به یک فرصت تبدیل کردند و علاوه بر کمک به جامعه درگیر در بحران، به سود قابل توجهی دست یافتند و آینده کاری خود در تضمین کردند.
وی در مورد راهکارهای حل این بحرانها تاکید کرد: از عوامل مهم دیگری که در این شرایط باید همه ما و استارتاپها به آن توجه نماییم؛ امید به آینده و تقویت تابآوری شخصی و سازمانی است که در موفقیت شخصی و کاری تک تک ما و کل جامعه ایران عزیز تاثیر مهم و قطعی دارد.
رییس پارک علم و فناوری سلامت در پایان در خصوص قوانین حمایتی شرکت های دانش بنیان افزود: همان طور که در خبرها آمده بعد از عادی شدن شرایط بعد از جنگ تحمیلی 12 روزه رژیم غاصب اسرائیل با همدستی آمریکا، دولت اعلام کرد که بستههای حمایتی برای صنایع، کسب و کارها و بازار سرمایه تدوین کرده و بزودی اعلام میکند. جلسه دوشنبه 9 تیرماه رئیسجمهور محترم با صنعتگران و اعضای اتاق بازرگانی در همین راستا بوده است. ما هم منتظر و پیگیر این بستههای حمایتی هستیم.