چهارشنبه18 تير 1404     Wednesday, July 9, 2025
1404/04/18
کدخبر :141203
5
چاپ :

با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی؛

رونمایی از سامانه بومی هوشمند آبیاری در مرکز رشد دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، با حضور در مرکز رشد دانشگاه ولی‌عصر(عج) و شرکت کاوشگران آب رفسنجان، از دستاوردهای فناورانه حوزه مدیریت مصرف آب کشاورزی بازدید کرد.
 
به گزارش دل عالم به نقل ازسرمه بیداری، در جلسه‌ای که در دفتر مرکز رشد دانشگاه ولی عصر(عج) برگزار شد، دکتر معین ملامحمدی، مدیرعامل شرکت کاوشگران آب رفسنجان، ضمن ارائه گزارشی از سامانه هوشمند مدیریت آبیاری این شرکت گفت: این سامانه با پایش دقیق آب‌وهوای منطقه و تحلیل داده‌ها، به کشاورزان توصیه‌های هوشمندانه‌ای برای آبیاری بهینه، مقابله با آفات و مدیریت تنش‌های دمایی ارائه می‌دهد و موجب افزایش بهره‌وری در مزارع می‌شود.
وی بومی بودن و فارسی‌زبان بودن نرم‌افزار و تجهیزات ساخته‌شده را از ویژگی‌های مهم این سامانه دانست و تأکید کرد: تمامی بخش‌های سیستم اعم از سخت‌افزارها و نرم‌افزار کاربردی، توسط متخصصان داخلی در رفسنجان تولید شده و این سامانه ضمن رقابت با نمونه‌های خارجی از کیفیت بهتری برخوردار است.
دکتر عطاالله ابراهیمی هم با اشاره به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه آب و خاک، اظهار داشت: اجرای طرح‌های هوشمندسازی و نصب سامانه‌های مدرن آبیاری به حمایت قانونی و بودجه‌ای مجلس نیاز دارد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به اجرای روش‌های نوین آبیاری مانند آبیاری زیرسطحی کم فشار و گسترش این تکنولوژی به بیش از ۳ میلیون هکتار از اراضی کشور، اشاره کرد و افزود: سامانه‌های بومی نظیر محصول ارائه‌شده امروز نقش کلیدی در ارتقای بهره‌وری و تجمیع اراضی خرد کشاورزان دارند.
در ادامه، مهندس حسین رضایی، فرماندار رفسنجان، چالش کاهش کیفیت آب کشاورزی و افزایش نیاز آبی باغات پسته به دلیل گرمای شدید و قطعی برق را مورد اشاره قرار داد و حمایت مالی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و سامانه‌های هوشمند را لازمه حل مشکلات فعلی دانست.
همچنین دکتر احمد انارکی محمدی، نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس، ضمن تأکید بر لزوم واگذاری مدیریت آب کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی گفت: تا زمانی که بازار آب در اختیار وزارت نیرو باشد، امکان بهبود بهره‌وری آب کشاورزی وجود ندارد.
وی افزود: عدم هماهنگی قانونی در مالکیت اراضی کشاورزی موجب هدر رفت سالانه یک میلیارد متر مکعب آب در استان کرمان شده که تدابیر اساسی در این زمینه ضروری است.
در پایان این مراسم، مرکز داده پایش سامانه هوشمند شرکت کاوشگران آب رفسنجان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه ولی‌عصر(عج) افتتاح شد.

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.