سه شنبه24 تير 1404     Tuesday, July 15, 2025
1404/01/06
کدخبر :134236
2
چاپ :

افزایش انگیزه مردم برای پرداخت مالیات با حسابرسی سیستمی مالیاتی

همتی، نماینده زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی: حسابرسی سیستمی مالیاتی منجر به افزایش انگیزه مردم برای پرداخت مالیات می‌شود

نماینده زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی حسابرسی سیستمی مالیاتی را اقدامی مؤثر در افزایش شفافیت، کاهش فساد و بهبود پیش‌بینی‌پذیری درآمدهای مالیاتی دولت دانست و گفت: ایجاد ارتباط ملموس میان مالیات پرداختی و توسعه خدمات شهری، انگیزه مردم را برای پرداخت مالیات افزایش خواهد داد.
به گزارش دل عالم به نقل از روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی استان کرمان ، عبدالحسین همتی، نماینده زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی کشور، این شیوه را راهکاری اساسی برای افزایش شفافیت، کاهش دخالت انسانی و ایجاد عدالت مالیاتی عنوان کرد و گفت: حرکت به سمت سیستم‌های الکترونیکی و کاهش نقش ممیزان مالیاتی، علاوه بر جلوگیری از تخلفات، موجب افزایش رضایت و اعتماد مردم به نظام مالیاتی خواهد شد.
همتی افزود: حسابرسی سیستمی مالیاتی، به معنای ثبت و پرداخت الکترونیکی مالیات از طریق اظهارنامه‌های سیستمی است که در آن نقش ممیزان مالیاتی به حداقل می‌رسد. این روش باعث کاهش فساد، افزایش دقت در محاسبات و شفافیت بیشتر در فرآیند مالیات‌ستانی می‌شود. هرچه میزان دخالت انسانی در این فرآیند کمتر باشد، عدالت مالیاتی بیشتر رعایت شده و اعتماد مردم به نظام مالیاتی تقویت خواهد شد.
این نماینده مجلس با اشاره به اهمیت پیش‌بینی‌پذیری درآمدهای مالیاتی برای دولت افزود: یکی از مزایای مهم حسابرسی سیستمی این است که دولت می‌تواند درآمدهای مالیاتی خود را با دقت بیشتری پیش‌بینی کند. این پیش‌بینی‌پذیری به برنامه‌ریزی بهتر برای بودجه و تخصیص منابع منجر می‌شود. همچنین، با کاهش احتمال تخلفات و افزایش شفافیت، شاهد وصول واقعی‌تر مالیات خواهیم بود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس، با اشاره به مشکلات سیستم سنتی مالیاتی گفت: در روش‌های گذشته، افراد اظهارنامه‌های مالیاتی را تکمیل می‌کردند، اما تنها تعداد محدودی از آن‌ها به صورت تصادفی بررسی می‌شد. اگر تخلفی شناسایی می‌شد، جریمه‌های سنگینی برای مودیان در نظر گرفته می‌شد. این روش نه‌تنها ناکارآمد بود، بلکه موجب ایجاد احساس بی‌اعتمادی و نگرانی در میان مودیان مالیاتی می‌شد.
همتی به ضرورت ایجاد ارتباط ملموس میان مالیات پرداختی و بهبود خدمات شهری اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از دلایلی که مردم انگیزه چندانی برای پرداخت مالیات ندارند، این است که تأثیر مالیات پرداختی را در زندگی روزمره خود احساس نمی‌کنند. اگر مردم بدانند که مالیاتی که پرداخت می‌کنند مستقیماً برای توسعه زیرساخت‌های شهری، مانند ساخت پارک، بهبود جاده‌ها و ارائه خدمات عمومی هزینه می‌شود، بدون شک انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات خواهند داشت.
نماینده زرند و کوهبنان افزود: اجرای پروژه‌های اولویت‌محور در شهرها و شهرستان‌ها با استفاده از درآمدهای مالیاتی، می‌تواند حس مشارکت و همکاری مردم را تقویت کند. وقتی مردم ببینند که مالیات پرداختی آن‌ها در بهبود کیفیت زندگی و توسعه شهرشان نقش دارد، اعتمادشان به سیستم مالیاتی افزایش می‌یابد و تمایل بیشتری به همکاری نشان می‌دهند.
همتی در پایان گفت: برای موفقیت این سیستم، باید آگاهی مردم نسبت به نحوه عملکرد آن افزایش یابد. آموزش و اطلاع‌رسانی مناسب در این زمینه، باعث می‌شود که مردم با آگاهی بیشتری در فرآیند مالیات‌ستانی مشارکت کنند و نقش خود را در توسعه کشور پررنگ‌تر ببینند.
برچسب ها : مالیات

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.