چهارشنبه25 تير 1404     Wednesday, July 16, 2025
1404/02/02
کدخبر :136036
1
چاپ :

11 میلیون و 331 هزار و 604 لیتر کشفیات سوخت در سال گذشته

دادستان کرمان اعلام کرد: ضرورت تغییر رویکرد مبارزه با قاچاق سوخت از نگاه جنایی به مبارزه اقتصادی

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان در خصوص کشفیات سوخت قاچاق در  سال 1403 در کرمان گفت: در زمینه فرآورده‌های نفتی، 11 میلیون و 331 هزار و 604 لیتر کشفیات داشته‌ایم ، همچنین تعداد 3 هزار و 877 خودرو شوتی و وسایل نقیله حامل سوخت 5 هزار و 164 توقیف داشته ایم و تعداد 6 هزار و 659 نفر متهم در این رابطه دستگیر شده‌اند. 

به گزارش دل عالم به نقل از روابط عمومی دادگستری استان، مهدی بخشی صبح امروز در نشست ویدئو کنفرانس دادستان‌‌های کشور با حضور مدیر کل اداره مبارزه با قاچاق کالا و سوخت، معاونین دادستانی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی و سایر مسئولین که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار گردید به چالش‌های موجود در حوزه سیاست‌گذاری و راهبردی و برخورد سلبی در خصوص قاچاق سوخت اشاره و عنوان کرد: مهمترین چالش ما در حوزه صدور حواله می‌باشد که کمک جدی دولت در این خصوص را می‌طلبد. 
 بخشی تصریح کرد: از 140 میلیون لیتر گازوئیل مصرف روزانه، 25.4 میلیون لیتر در بخش نیروگاهی و 50.3 میلیون لیتر در بخش غیر حمل و نقل مصرف می‌شود که بیش از 75 میلیون لیتر روزانه با صدور حواله در اداره صمت و جهاد کشاورزی و وزارت نیرو به تفکیک 49.8 درصد سازمان‌های صمت، 28.5 درصد سازمان جهاد کشاورزی، 8.1 درصد راه و شهرسازی و 8.5 درصد شرکت آب منطقه‌ای از شبکه خارج می‌شود که واجد وصف مجرمانه می‌باشند. 
وی به چهار پرونده مهم متشکله در استان در سال 1403 اشاره و عنوان کرد: صرفاً در پرونده شعبه 22 بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان، 16 میلیون و 100 هزار لیتر فرآورده به ارزش 340 میلیارد تومان در سه شهرستان جنوبی کرمان طی ده ماه حواله صوری صادر شده و در پرونده نیروگاه گوهران نیز 950 هزار لیتر سوخت از شبکه توزیع شده که پرونده در دادسرای سیرجان مفتوح است.
دادستان کرمان در خصوص خودروهای حمل قاچاق فرآورده معروف به شوتی‌ها اظهار داشت: صرف‌نظر از خلأ قانونی موجود و ضعف زیرساخت‌ها در این مورد، اقداماتی از جمله فعال و عملیاتی شدن 5 ایست بازرسی شامل مرصاد، بهادرآباد، منوجان، گلستان و چشمه شور در بحث قطع مسیرهای قاچاق اعم از قاچاق سوخت، اجرای طرح کدینگ از مرداد ماه سال 1402 در 258 جایگاه از 290 جایگاه فعال استان با مصوبه شواری تأمین و تدوین طرح عملیاتی متمرکز در مکان‌های دپوی سوخت قاچاق انجام شده است. 
این مقام عالی قضائی در استان کرمان به کشفیات سال 1403 اشاره کرد و افزود: در زمینه فرآورده‌های نفتی، 11 میلیون و 331 هزار و 604 لیتر کشفیات داشته‌ایم ، همچنین تعداد 3 هزار و 877 خودرو شوتی و وسایل نقیله حامل سوخت 5 هزار و 164 توقیف داشته ایم و تعداد 6 هزار و 659 نفر متهم در این رابطه دستگیر شده‌اند. 
بخشی در خصوص خودروهای شوتی‌ بیان کرد: اقدامی با ظرفیت شورای تأمین استان کرمان در حال انجام است و آن توقیف خودروهای تغییر وضعیت داده شده است که اگر استان‌های همجوار نیز این اقدام مشابه را انجام دهند درصد بالایی از قاچاق‌های سوخت کاهش می‌یابند.  
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان متذکر شد: وقتی تفاوت قیمت در کشور ما و کشورهای همجوار بین 30 تا 200 برابر است، مبارزه با شیوه جنایی امری پر هزینه و کم فایده است و از آنجا که تولید و توزیع کننده سوخت دولت است باید به جمع‌بندی برسد که با اختصاص سهم سوخت هر ایرانی به کد ملی وی مشکل را حل نماید همچنین به نظر می‌رسد تغییر رویکرد از مبارزه جنایی به مبارزه اقتصادی در این خصوص راهگشا باشد.
برچسب ها : دادگستری

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.