پنج شنبه25 ارديبهشت 1404     Thursday, May 15, 2025
1404/02/24
کدخبر :138331
2
چاپ :

شفاف‌سازی سازمان امور مالیاتی پیرامون فراخوان‌های مالیات بر ارزش افزوده

سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص سؤالات و ابهامات مطرح شده از سوی فعالان بخش خصوصی پیرامون فراخوان‌های مالیات بر ارزش افزوده توضیحاتی ارائه کرد.

 رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور طی نامه‌ای به معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی امور حقوقی دستگاه‌های اجرایی معاونت حقوقی رئیس‌جمهور در خصوص سؤالات و ابهامات مطرح شده از سوی فعالان بخش خصوصی پیرامون فراخوان‌های مالیات بر ارزش افزوده شفاف‌سازی کرد.
به گزارش دل عالم به نقل از روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی استان کرمان ،در متن این نامه آمده است: 
فراخوان مرحله اول:
۱- به استناد اطلاعیه مرحله اول ثبت‌نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده، کلیه واردکنندگان و صادرکنندگان مکلف به ثبت‌نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده از تاریخ 1387/7/1 شده‌اند. بدیهی است کلیه اشخاص در صورتی که از تاریخ مذکور به بعد اقدام به واردات و یا صادرات نمایند، از تاریخ اولین فقره واردات و صادرات مشمول ثبت‌نام در این نظام مالیاتی می‌باشند.
۲- به موجب بند (د) این فراخوان "کلیه فعالان اقتصادی که مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات آنها در پنج‌ماهه آغازین سال 1387، یک میلیارد و دویست پنجاه میلیون ریال یا بیشتر بوده است" مشمول فراخوان مرحله اول می‌باشند. بنابراین نصاب ذکر شده صرفاً مربوط به پنج‌ماهه آغازین سال ۱۳۸۷ می‌باشد.
فراخوان مرحله دوم:
1- با توجه به صراحت بند (۱) فراخوان مرحله دوم مبنی بر "کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی که برای آنها جواز تأسیس و پروانه‌ی بهره‌برداری از وزارتخانه ذی‌ربط صادر شده یا می‌شود؛" صرفاً کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی که دارای جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری از وزارتخانه ذی‌ربط باشند مشمول فراخوان مرحله دوم بوده و این موضوع قابل تسری به صدور جواز تأسیس و پروانه بهره داری صادره از سایر مراجع ذی‌ربط نمی‌شود.
2- منظور از صادر شده یا می‌شود در بند مورد نظر این است که کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی در صورت داشتن جواز تأسیس و بهره‌برداری به صورت توأم، از تاریخ 1388/7/1 و در صورت نداشتن مجوزهای مذکور در تاریخ مذکور از تاریخ اخذ مجوزهای یادشده، مشمول مرحله دوم این نظام مالیاتی می‌باشند.
 فراخوان مرحله ششم:
مطابق فراخوان یاد شده، چلوکبابی‌ها، سالن‌های غذاخوری و سفره‌خانه‌های سنتی و همچنین اغذیه‌فروشی‌های زنجیره‌ای با مالکیت واحد و یا نام و نشان و عنوان تجاری واحد، فارغ از مساحت محل کسب و کار و نوع مجوز، از ابتدای سال ۱۳۹۴، مشمول اجرای مقررات موضوع قانون مزبور شده‌اند. بدیهی است چنانچه فعالان مربوطه به موجب مستندات از جمله مجوزهای صادره توسط اتحادیه‌های ذی‌ربط، دارای عناوین مصرح در فراخوان مرحله ششم باشند، در زمره مؤدیان مشمول فراخوان مرحله ششم محسوب می‌شوند. لازم به ذکر است فارغ از مجوز فعالیت، چنانچه احراز شود ماهیت واقعی فعالیت فعال اقتصادی منطبق با فراخوان‌های نظام مالیات بر ارزش افزوده است، مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده می‌باشد.
علی ایحال وفق مقررات قانونی و به موجب بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های صادره منتهی به نامه شماره 260/3050/د مورخ 1395/06/18، وظیفه تشخیص و اظهارنظر در خصوص شمولیت مؤدیان، همچنین مطالبه و وصول مالیات و عوارض و ... بر عهده ادارات کل امور مالیاتی ذی‌ربط می‌باشد.
فراخوان مرحله دهم:
مطابق ردیف (۲-۱-۱) آخرین فهرست اصلاحی معافیت‌های موضوع بند (الف) ماده (۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰، صرفاً دانه قهوه سبز خام فرآوری نشده (به استثناء انواع کوبیده شده، خرد شده، پودر شده و کافئین گرفته شده) معاف از پرداخت مالیات و عوارض می‌باشد. همچنین با عنایت به اینکه مطابق تبصره جزء (۱) بند (الف) ماده (۹) قانون مذکور فعالیت تفت دادن (برشته یا رست کردن) فرآوری محصولات کشاورزی محسوب نمی‌شود، لذا دانه قهوه برشته یا رست شده که از تفت دادن دانه قهوه سبز خام به دست می‌آید نیز مشمول معافیت ماده (۹) قانون مزبور می‌باشد.       
سؤال کلی: به استناد تبصره (۱) ماده (۱۴۷) قانون مالیات‌های مستقیم کلیه اشخاص حقوقی و همچنین صاحبان مشاغل موضوع ماده (۹۵) قانون مالیات‌های مستقیم که مکلف به نگهداری دفاتر می‌باشند، در حکم مؤسسه محسوب می‌شوند.
برچسب ها : امرمالیاتی

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.