چهارشنبه22 اسفند 1403     Wednesday, March 12, 2025
1403/07/29
کدخبر :121684
3
چاپ :

رفع چالش صنعت غذایی با فراوری خرما

کارشناس مرکزتحقیقات کشاورزی کرمان گفت:اگرخرمای درجه‌دو که تنهابه لحاظ ظاهری دچارمشکل شده یااز لحاظ کیفی سطح پایین‌تری داردرافرآورده کنیم،می‌تواندبسیارسودمند باشدورشدقابل‌توجهی رادرصنعت غذایی ایجادکند

 نجمه سلیمانی، کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان گفت: اگر خرمای درجه‌دو که تنها به لحاظ ظاهری دچار مشکل شده یا از لحاظ کیفی سطح پایین‌تری دارد را فرآورده کنیم، می‌تواند بسیار سودمند باشد و رشد قابل‌توجهی را در صنعت غذایی استان ایجاد کند. همچنین وی به راهبردهای مناسب برای بهبود وضعیت صنایع غذایی استان کرمان اشاره و خاطرنشان کرد: توسعه و ارتقای نام، لگو و نشان‌های تجاری در سطح کشور، تکمیل زنجیره ارزش با رعایت صرفه اقتصادی از راهبردهای مناسب برای بهبود وضعیت صنایع غذایی استان کرمان است.

 به گزارش دل عالم به نقل از روابط‌عمومی مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان ؛ نجمه سلیمانی  به مناسبت روز ملی صنایع غذایی عنوان کرد: ما بزرگ‌ترین تولیدکننده خرمای کشور هستیم اگر از خرمای درجه‌دویی که بعضاً به شکل خوراکی طرف‌داری ندارد؛ اما در نوع خودش باکیفیت است، فرآورده غذایی ایجاد کنیم، تحولی بزرگ در صنعت غذایی استان رقم می‌خورد.
وی ادامه داد: اگر خرمای درجه‌دو که تنها به لحاظ ظاهری دچار مشکل شده یا از لحاظ کیفی سطح پایین‌تری دارد را فراوری کنیم، می‌تواند بسیار سودمند باشد و رشد قابل‌توجهی را در صنعت غذایی استان ایجاد کند.
کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان ادامه داد: باتوجه‌به اینکه ما محصولات خاص خودمان را نظیر کلمپه، کماچ سهن و... داریم و امروز هم تولید کلمپه و کلوچه خرمایی نیز به شکل صنعتی رایج شده بنابراین کارخانجات و واحدهایی باید کار فراوری خرما را برای این صنایع انجام دهند، چنانچه در این عرصه یک نگاه ویژه صورت گیرد صنعت غذایی استان به سمت توسعه حرکت خواهد کرد.
سلیمانی اذعان کرد: صنعت غذا با تولید فرآورده‌های غذایی در راستای جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی، ایجاد ارزش‌افزوده در بخش کشاورزی، افزایش سطح درآمد روستائیان، بالابردن بهره‌وری بخش کشاورزی و افزایش سهم اشتغال صنعتی در مناطق روستایی و نیز به‌عنوان جزئی از فرایند توسعه روستایی ایفای نقش می‌کند.
وی تأکید کرد: کرمان پهناورترین استان کشور بوده و تولید فرآورده‌های کشاورزی و دامی در این منطقه زمینه‌ای مؤثر را برای تولید صنعتی و استفاده از این تولیدات در صنعت غذا را فراهم کرده است، متأسفانه صنعت غذایی کرمان طی چند سال اخیر با بروز مشکلاتی از قبیل تحریم‌ها و نوسانات نرخ ارز، با ازدست‌رفتن بخش بزرگی از بازارهای داخلی‌اش متضرر شده است.
کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان ادامه داد: برخی از مهم‌ترین موضوعات صنعت غذایی کرمان متأثر از صنعت غذای کشور بوده که شامل مواردی نظیر چگونگی افزایش امنیت غذایی، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، کاهش ارز برای واردات مواد غذایی و توسعه بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی است.
سلیمانی اذعان کرد: تولید در صنعت غذایی کرمان نسبت به شهرهایی نظیر، ارومیه، مشهد و غیره ضعیف‌تر است، اما آنچه که ما را از دیگر استان‌ها متمایز و برجسته می‌کند، تنوع مواد اولیه صیفی و میوه است، بنابراین ما می‌توانیم یک تولیدکننده باشیم و یکی از این مواد غذایی که کل کشور را با آن تأمین می‌کنیم، محصول خرمای ما است.
وی گفت: متأسفانه صنعت غذای کرمان، خصوصاً صنایع فراوری خرما با چالش‌هایی همچون بوروکراسی دست‌وپاگیر اداری در دستگاه‌های اجرایی، کمبود تسهیلات خرید دستگاه‌های بسته‌بندی نوین، اثر تحریم‌ها بر نقل‌وانتقال وجوه و مشکلات ناشی از آن، بازاریابی نامناسب، قیمت بالای محصول برای تولیدکننده و بالطبع قیمت بالای فروش آن روبه‌رو است.


مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.