
دکتر هاله تاجالدینی درباره مراقبتهای فصل پاییز اظهار کرد: با توجه به اینکه فصل پاییز به سمت خشکی و سردی میرود، افراد باید توجه ویژهای به تغذیهشان در این فصل داشته باشند.
به گزارش دل عالم به نقل از ایسنا، او پرهیز از خوردن غذاهایی که باعث خشکی در بدن میشود را توصیه کرد و ادامه داد: باید از مصرف ترشیجات، غذاهای فست فودی، کنسروی، شور، سرخ کرده و آماده در فصل پاییز مخصوصاً افرادی که مزاج خشک دارند، پرهیز شود.
این متخصص طب ایرانی افزود: در این فصل مصرف غذاهایی با طبع معتدل، گرم و تر مخصوصاً برای افراد دارای مزاج سرد و خشک و سالمندان توصیه میشود.
او اظهار کرد: خوردن غذاهایی مثل آش سبزیجات، آبگوشت، خورشت طبخ شده با گوشت گرم(گوسفند یا پرندگان)، انواع حلیمها و شولیها در فصل پاییز مناسب است.
تاجالدینی ادامه داد: استفاده از انار به خصوص انار شیرین و میخوش توصیه میشود زیرا باعث تعادل و پاکسازی خون میشود و برای اکثر مزاجها مفید است، همچنین میوه بِه را به صورت مربا یا پخته و انواع غذاهایی که با این میوه طبخ میشود، در وعدههای غذایی قرار دهید.
او داشتن خواب کافی در فصل پاییز را توصیه کرد و گفت: باتوجه به شیوع بیماریهای ویروسی و تنفسی و به دلیل سردی و خشکی این فصل، سر خود را با کلاه و ... بپوشانید تا در معرض سرما قرار نگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: از خوردن نوشیدنیهای خنک(آب سرد) در فصل پاییز حتماً پرهیز شود.
متخصص طب ایرانی با اشاره به بیماریهای فصل پاییز توصیه کرد: در این فصل احتمال بروز افسردگی، بیماریهای روحی و خستگی زیاد است لذا نوشیدن برخی شربتها مثل گلاب زعفران، عرق بیدمشک، نسترن و ... و همچنین دمنوش بِه، بابونه و ... در صورت نظر پزشک معالج مفید است.
او تاکید کرد: در فصل پاییز به دلیل خشکی، رعایت اصول حفظ سلامتی طب ایرانی بسیار توصیه شده است.
تاج الدینی با اشاره به نقش تعادل مزاج در حفظ سلامتی افراد بیان کرد: مزاج فصل پاییز سرد و خشک است و هر چه به انتهای فصل پاییز میرسیم، میزان سردی و خشکی افزایش پیدا میکند.
این متخصص طب ایرانی اظهار کرد: در این فصل بیماریهای مرتبط با سردی و خشکی مانند آسم، بیماریهای پوستی، اختلالات خواب، اختلالات خلقی(افسردگی)، ترکهای پوستی و خشکی پوست، سرفههای خشک و التهاب حلق و لوزه تشدید میشود.