دوشنبه22 ارديبهشت 1404     Monday, May 12, 2025
1404/02/22
کدخبر :138065
3
چاپ :

تحقق سرمایه گذاری در تولید با اخذ سیاست های مالیاتی هوشمند

معاون سیاست گذاری و راهبری اقتصادی وزارت اقتصاد: تحقق عدالت عمودی و افقی یکی از دستور کارهای مهم نظام مالیاتی کشور است

معاون سیاست گذاری و راهبری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه ارتقا نظام حکمرانی کشور از طریق نظام مالیاتی محقق خواهد شد، گفت: براین اساس تحقق عدالت عمودی و افقی یکی از دستور کارهای مهم نظام مالیاتی کشور است.
به گزارش دل عالم به نقل از روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی استان کرمان ، وحید ماجد، معاون سیاست گذاری و راهبری اقتصادی وزارت اقتصاد در چهاردهمین همایش سیاست های مالی و مالیاتی ایران گفت: دستیابی به رشد اقتصادی پایدار، بهبود کسب و کار و ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری در تولید در گرو اتخاذ سیاست گذاری های مناسب مالی و مالیاتی است.
وی افزود: ابزارهای سیاست های مالی و مالیاتی باید بتواند با توجه به نیازهای جامعه منابع را به بخش های تولیدی و نیاز جامعه هدایت کند.
معاون سیاست گذاری وزارت اقتصاد تاکید کرد: اگر محل مصرف مالیات مشخص باشد، احساس بی عدالتی از بین خواهد رفت.بر این اساس در جای جای کشور با طرح نشان دار کردن مالیاتی، عدم رضایت از پرداخت مالیات کاهش یافته است.
ماجد در ادامه اضافه کرد: براساس اجرای پروژه نشاندار کردن مالیات، وقتی ببینم مالیات پرداختی من در پروژه های مهم و ملی کشور هزینه می شود از پرداخت مالیات رضایت دارم.
معاون سیاست گذاری و راهبری اقتصادی گفت: همکاری متقابل سازمان امور مالیاتی با دانشگاه تهران در برگزاری چهاردهمین دوره همایش سیاست های مالی و مالیاتی نشان دهنده کاربست علم و اندیشه در سیاست های مالی و مالیاتی کشور هست.
ماجد با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد هزینه های جاری دولت از مالیات تامین شده افزود: جا دارد در این راستا از همکارانمان در سازمان امور مالیاتی کشور قدردانی کنیم.
وی گفت: برقراری تعادل در تامین درآمدهای مالیاتی دولت از یک سو و همزمان عدم فشار بر تولیدکنندگان امر مهمی بود که به آن دست یافتیم. توانستیم بار مالیاتی بخش های تولیدی را کم کنیم و از آنها حمایت کنیم. ضمن اینکه انگیزه فعالیت های سوداگرانه را نیز کاهش دادیم.
معاون سیاست گذاری و راهبری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی ساده‌ سازی و هوشمندسازی فرایندهای مالیاتی امر مهم و خطیری است که در راستای ایجاد نظام مالیاتی کارآمد از ابزارهای رشد و توسعه اقتصادی است.
وی گفت: ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری در تولید در گرو اخذ سیاستهای مالی و مالیاتی هوشمندانه است.
ماجد با تاکید بر اینکه نباید نقش تخصیصی و توزیعی نظام مالیات به عنوان ابزار سیاست گذاری مالی را فراموش کنیم، افزود: مالیات علاوه بر تامین مالی پایدار دولت به جهت دهی بر فعالیتهای تولیدی نقش موثری دارد. مالیات باید به صورت انگیزشی منابع را به بخشهای تولیدی هدایت کند.
معاون سیاست گذاری و راهبری اقتصادی وزارت اقتصاد اضافه کرد: ارتقا نظام حکمرانی کشور از طریق نظام مالیاتی محقق خواهد شد. براین اساس تحقق عدالت عمودی و افقی یکی از دستور کارهای مهم نظام مالیاتی کشور است.
وی افزود، سهم مالیات به تولید ناخالص داخلی داخلی به 8 درصد افزایش یافته است اما سوال این است که هر نوعی افزایش این شاخص مطلوب است یا خیر؟ به نظر می‌رسد اگر رسد مالیات در توسعه زیرساخت باشد این امر پذیرفته خواهد شد. کسر بودجه دولت ناشی از هزینه های جاری مانع از تخصیص مالیات به نقاطی شده که مردم خواستار آن هستند. بر این اساس با وجود کسری بودجه دولت ممکن است رضایت عمومی آن طور که باید و شاید محقق نشود.
ماجد گفت: در سیاست گذاری بودجه ای در وزارت اقتصاد بدنبال تعادل همزمان بین تامین مالی پایدار دولت و کاهش فشار مالیات به بخش تولید بودیم. به عنوان رییس ستاد بودجه وزارت اقتصاد، باید یک تعادل بین سازمان مالیاتی و سازمان بورس ایجاد می کردیم. بر این اساس با همکاری دو دستگاه توانستیم بار مالیاتی بخش های تولیدی را کم کنیم.
برچسب ها : امورمالیاتی

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.