
رضا مصلح رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری زرند گفت: مراتع به عنوان یکی از بزرگترین اکوسیستمهای طبیعی کارکردهای فراوانی دارند؛ ولی امروزه با وجود بهرهبرداری بیرویه و سوءمدیریت دچار نابودی و کاهش پتانسیل شدهاند.
به گزارش دل عالم به نقل از خبرنگار پیام طبیعت شهرستان زرند، مصلح بیان داشت: در مناطق خشک و نیمه خشک کشور، معمولاً بارشها به صورت رگباری، در زمان کم و با شدت زیاد اتفاق میافتند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری زرند گفت: پروژههای اصلاح و احیای مراتع در دو بخش بیومکانیک و بیولوژیک با هدف ذخیره نزولات آسمانی، افزایش تولید علوفه و ظرفیت مراتع، کنترل هرز آب، جلوگیری از فرسایش آبی و بادی و توانمندسازی و افزایش درآمد دامداران و بهره برداران مرتع، حفظ خاک، کشت و توسعه گیاهان دارویی و صنعتی اجرا می شود.
وی اظهار داشت: بخش بیومکانیک، شامل: عملیات احداث هلالی آبگیر، همراه با بذرکاری در مراتع تخریب شده یا به شدت مورد چرای دام قرار گرفته که هنوز پایههایی از گونههای گیاهی خوش خوراک در منطقه وجود دارد، به اجرا در میآید.
امیری نسب کارشناس مرتع شهرستان زرند در حاشیه این کارگاه آموزشی ضمن توضیح در خصوص نحوه احداث هلالی آبگیر و بذرکاری گفت: پروژه احداث تشتک در منطقه جلال آباد در سطح 150 هکتار با هدف تقویت پوشش گیاهی و بالا بردن توان اقتصادی مرتع در حال اجرا می باشد.