شنبه31 شهريور 1403     Saturday, September 21, 2024
1400/10/18
کدخبر :61419
47
چاپ :

فرماندار شهربابک پیگیر جبران خسارت آلایندگی شرکت مس به دامداران هستیم

فرماندار شهربابک در غرب استان کرمان گفت: آلایندگی کارخانه ذوب خاتون‌آباد (شرکت ملی مس) خسارت‌هایی را متوجه دامداران این منطقه کرده است که پیگیر رفع مشکل و نیز جبران خسارت دامداران هستیم.

قاسم شمسی  افزود: واحدهای اقتصادی و صنعتی در شهرستان ظرفیت های خوبی را بویژه در اشتغال ایجاد کرده‌اند اما برخی مشکلات نیز دارند که از جمله آنها آلایندگی است.وی بیان کرد: کارخانه های بزرگی در بخش خصوصی و دولتی در شهربابک فعال است که می توان به بزرگترین آن مجتمع مس شهربابک، زیرمجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران اشاره کرد.
شمسی تاکیدکرد: آلایندگی کارخانه ها یکی از مشکلاتی است که از سال های گذشته در شهربابک وجود داشته و یکی از ضعف ها به شمار می رود.

به گزارش دل عالم به نقل از ایرنا، محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور و رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز چندی پیش با انتقاد از وضعیت آلایندگی شرکت ملی مس گفته بود: متاسفانه وضعیت عملکردی شرکت ملی مس در بخش آلایندگی ها کار را به جایی رسانده که مردم کرمان بویژه شهرهای رفسنجان، خاتون آباد و پاریز بشدت از آلایندگی این شرکت رنج می برند.
پورابراهیمی به ایجاد آلودگی خاک توسط این کارخانه اشاره کرد و گفت: مراتع به دلیل آلایندگی های زیست محیطی دچار آلودگی شده اند و اکنون دشت های منطقه استقرار کارخانه های مس امکان استفاده ندارند که نمونه این امر از بین رفتن دام های مردم بویژه در دشت خاتون آباد در شهرستان شهربابک است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طی سال های اخیر هزاران دام به دلیل مصرف علوفه های سمی از بین رفته اند و هنوز هم بخشی از تعهدات کامل شرکت مس به این دامداران ایفا نشده است.
وی با بیان اینکه آمار افراد مبتلا به سرطان در مناطق محدوده شرکت مس از متوسط کشور بیشتر است گفت: نگرانی جدی در این زمینه نیز وجود دارد.

 ۲۱ آذرماه امسال نیز کارگروه استانی آلایندگی مس سرچشمه و خاتون آباد در کرمان برگزار شد و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان در این جلسه گفت: مطالعات آب، خاک و گیاه اطراف کارخانه ذوب مس خانون آباد شهربابک به منظور تعیین محدوده آلودگی این کارخانه تا ٢ ماه آینده باید تکمیل شود.

سید مصطفی آیت اللهی موسوی با تاکید بر اینکه این کارخانه باید مصوبات قبلی تعیین شده از سوی دولت را به منظور رفع آلودگی کاملا انجام دهد افزود: مطالعات آب، خاک و گیاه اطراف کارخانه برای تعیین محدوده آلودگی تا دو ماه آینده باید تکمیل شود.

وی تصریح کرد: با نظارت و مدیریت نماینده دادگستری و فرمانداری شهربابک، تا شعاع ۱۵ کیلومتر اطراف کارخانه، تمام دام‌ها براساس قیمت کارشناسی از سوی مجتمع خریداری و جمع‌آوری خواهند شد.

دامداری شهربابک نیازمند مراقبت  

فرماندار شهربابک در ادامه مصاحبه خود با خبرنگار ایرنا با تشریح ظرفیت های بخش دامداری این شهرستان و قدمت آن از گذشته گفت: شهربابک از گذشته های دور قطب دامداری و دامپروری استان بوده است و باید در این زمینه برنامه ریزی کنیم که دچار افت نشویم.

وی همچنین با اشاره به موقعیت خاص جغرافیایی شهربابک در بین جاده ارتباطی چند استان گفت: شهربابک به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده ترانزیتی جاده تهران - بندرعباس و مجاورت با ۲ استان دیگر یزد و فارس گفت که این موقعیت ظرفیت های خاصی را ایجاد کرده است.

شمسی با اشاره به اینکه شهربابک با بیش از ۱۰۰ معدن و ۲۹ ماده معدنی بهشت معاون استان کرمان است، بیان داشت: فیروزه یکی از سنگ های قیمتی است که از سه پهنه معدنی شهرستان استخراج می شود و چند سالی است شهربابک روی این ماده سرمایه گذاری کرده به طوری که می توانیم برای حدود ۲ هزار نفر در بخش فیروزه شهرستان اشتغال ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه در بخش گردشگری نیز شهربابک روستای صخره ای میمند را دارد که به ثبت جهانی رسیده است، افزود: صنایع دستی شهربابک از جمله قالی، گلیم، پته از دیرباز زبانزد عام و خاص بوده است.

فرماندار شهربابک اظهار داشت: کشاورزی شهربابک در بخش محصولات باغی و زراعی کیفیت خوبی دارد و سطح قابل توجهی از آن به سایر شهرهای استان صادر می شود.

شمسی از تنوع پوشش گیاهی کم نظیر منابع طبیعی شهرستان نیز یاد کرد و گفت: با توجه به مساله کم آبی که شهربابک نیز مانند بسیاری دیگر از شهرهای کشور دچار آن است، برخی کشاورزان شهرستان به کاشت گیاهان دارویی و کم‌آب‌خواه مثل زعفران و گل محمدی روی آورده اند و نتیجه گرفته اند.

مهاجرت نخبگان شهربابک

وی یادآور شد: شهربابک سطح علمی خیلی خوبی در سطح استان دارد به طوری که هر سال نخبگان و استعدادهای فراوانی از این شهرستان در رشته های خوب و دانشگاه های معتبر کشور پذیرفته می شوند.

شمسی با بیان اینکه متأسفانه در شهربابک مساله مهاجرت نخبگان را از شهرستان داریم تصریح کرد: به دلیل فراهم نبودن امکانات و زیرساخت های لازم و همچنین جذب شدن به بنگاه های اقتصادی خارج از شهرستان، دانشجویان ممتاز تمایلی به بازگشت به شهرستان ندارند.

پزشکان بی رغبت

وی تصریح کرد: پزشکان خبره شهربابکی زیادی نیز در شهرهای بزرگ کشور فعالیت می کنند اما به علت جمعیت کم شهربابک و همچنین نبود امکانات به‌ندرت رغبتی برای فعالیت در این شهرستان دارند.

فرماندار شهربابک گفت: ورزش شهربابک طی چند سال گذشته به شکل حرفه ای دنبال می شود، به طوری که در رشته های فوتبال، والیبال نشسته، بدمینتون و تنیس روی میز در لیگ های سطح بالای کشور تیم داری می کنیم.

وی ریسک پذیر نبودن جوانان و سرمایه گذاران را یکی از مشکلات شهربابک دانست گفت: در شهربابک افراد سرمایه داری هستند که ترجیح می دهند پول خود را در بورس یا بانک ها سرمایه گذاری کنند به طوری که پنج، شش هزار میلیارد تومان از سرمایه های شهرستان در بورس یا بانک است و این به پیکره اقتصادی شهرستان ضربه وارد می کند.

فرماندار شهربابک گفت: از این افراد می خواهیم پول خود را از بانک ها خارج و در بخش های تولیدی و صنعتی شهرستان سرمایه گذاری کنند تا ما نیز از این اقدام حمایت کنیم.

شهربابک در ۲۴۰ کیلومتری غرب مرکز استان کرمان واقع است.

برچسب ها :

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید :

  1. نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  2. نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  3. نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
دیدگاه شما ثبت شد
مطالب پیشنهادی
دل عالم

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری دل عالم می باشد.